Za sredu, 9. septembar 2009.

BEOGRAD, 9. septembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na današnjim naslovnim stranama najviše pažnje su posvetili suđenju Sretenu Jociću, pristupanju Evropskoj uniji, fudbalskoj utakmici Srbija-Francuska i ekonomskim temama.

ALO - List piše o dramatičnim prognozama seizmologa "Srbiji preti razoran zemljotres". O večerašnjem meču fudbalskih reprezentacija Srbije i Francuske "Biti ili ne biti na Marakani".

BLIC - O suđenju Sretenu Jociću "Zaštićeni svedok na suđenju Joci Amsterdamu". "Kandidatura za EU pre kraja godine", saznaje list. Prognoza stručnjaka "Standard pada i dogodine". O popularnoj teniserki u Njujorku "Ana u šopingu sa dečkom".

BORBA - O nepismenosti stanovništva u Srbiji "Raste nepismenost među mlađima od 25 godina". Povodom večerašnje fudbalske utakmice Srbija-Francuska "Meč sa Francuzima je više od igre". O odnosima Srbije i Republike Srpske "Boris Tadić otvorio Osnovnu školu Srbija na Palama".

VEČERNJE NOVOSTI - Intervju guvernera Narodne banke Radovana Jelašića "Višak 50.000 ljudi". List prenosi da Institut za transfuziju ima rezerve krvi za dva dana "Krvi ni za lek". O tome kako se građani suocavaju sa ekonomskom krizom "Spas u crnom fondu". "Nisam hrvatski trofej" sa suđenja Sretenu Jociću. "Spas u crnom fondu", o tome da građani prodaju devize zbog krize.

GLAS JAVNOSTI - List piše o tome da seoski turizam odoleva ekonomskoj krizi "Stranci rado dolaze u Srbiju". Pred današnji susret fudbalskih reprezentacija Srbije i Francuske na beogradskoj Marakani "Bez zviždanja Marseljezi" O predstojećim đačkim ekskurzijama "Ekskurzija pusta želja".

DANAS - "Svaki peti građanin član neke stranke", o istraživanju Danasa među političkim strankama. "Oli Ren ne može da ubedi Holandiju", razgovor sa Dušanom Reljićem, israživačem nemačkog Instituta za međunarodne odnose i bezbednost u Berlinu. O protestu radnika Trudbenika, Komgrapa i Zastave elektro "Došli po svoja preduzeća". O susretu reprezentacija Srbije i Francuske "Meč lopta orlova".

KURIR - O suđenju Sretenu Jociću pod naslovom "Izručiće me Hrvatskoj". Doktor Enes Mujkanović tvrdi da nisu tačne optužbe da nije hteo da pomogne pacijentu samo zato što je Srbin "Lažete!".

POLITIKA - Anketa: "Samo četiri stranke sigurno iznad cenzusa". "Obnova 'Gazele' eventualno u oktobru", o tome da se čeka mišljenje evropskih bankara. "Plenidba imovine pretnja za 73.377 beogradskih domaćinstava" o neplaćenim računima "Infostanu". "MUP Srbije drugi po gledanosti na Jutjubu" o popularnosti sajta MUP-a Srbije.

PREŠ - "Jedva čekam da me izruče Hrvatima" izjava Sretena Jocića. O današnjoj utakmici reprezentacija Srbije i Francuske "Pobeda nas vodi pravo na Mundijal". O dozvoli za izvoz koja je odobrena nekim našim firmama "EU Srbiji odobrila izvos svinjskih kobasica i salama".

PRIVREDNI PREGLED - Srbijagas preuzeo fabriku stakla u Paraćinu "Oporavak za tri godine". O reformama penzionog sistema i novom zakonu o penzionom osiguranju "Žene u penziju sa 65?". O tržištu i proizvođačima ulja "Mala 'bara' mnogo uljara".

Pogledajte još