7 stvari koje nema potrebe da nosite na odmor

Vodiči

Možda će vam zvučati nelogično, ali tokom odmora vam vodiči neće trebati. Sigurno ćete sve potrebne informacije pronaći na internetu, putem informacija u hotelu ili od meštana. Ukoliko ste ipak nesigurni, odštampajte samo bez čega mislite da ne možete, a vodič ostavite kod kuće.

Nepotrebni aparati

Razni aparati zauzimaju mnogo mesta, pogotovo punjači. Elektronski prevodilac, kamere, fotoaparati, prenosne memorije, telefoni, adapteri, konvertori... Savetujemo vam da barem nešto od toga ne ponesete sa sobom. Ne samo da ćete uštedeti prostor, već ćete i biti rasterećeniji tokom odmora, jer nećete osećati pritisak da morate da zabeležite svaki trenutak.

Peškiri

Iako ste kupili i spremili lepe, mekane peškire, oni vam sigurno neće trebati. Glomazni su, nije ih jednostavno saviti, spakovati i zauzimaju previše mesta. U većini hotela već ima peškira, a ukoliko ćete se osećati sigurnije, ponesite jedan mali, sportski peškir.

Dragocenosti

Turisti su često meta lopova. Znaju da sa sobom imaju novac i vrednosti i želeće da ih oduzmu. Vaše dragocenosti će biti bezbednije u stanu ili kući u kojoj živite, a takođe, zbog predostrožnosti, možete da ih date prijateljima da ih čuvaju. Ukoliko ih ponesete sa sobom na odmor, mnogo rizikujete. Svakako se dobro informišite o mestu na koje putujete.

Previše odeće

Ovo naročito važi za dame. Nose pun kofer garderobe, iako i same znaju da neće sve i obući. Na letovanju se opustimo, veći deo dana provedemo na plaži gde nije potrebno ništa osim kupaćeg kostima. Ponesite nekoliko kombinacija za veče i to će biti sasvim dovoljno.

Previše kozmetičkih preparata

Odmor je sjajno vreme da odmorimo i kožu. Ne preterujete sa kremama i drugim proizvodima. Ponesite mleko za telo koje neguje kožu tokom i posle sunčanja, pastu za zube, kupku i šampon. Sve više od toga je nepotrebno, a manjak nesesera će uštedeti prostor.

Knjige

Iako čitanje opušta i poboljšava kvalitet odmora, sigurni smo da vam ne treba više od jedne knjige. Ne nosite ih previše, jer se može dogoditi da budete i opterećeni time šta sve treba da pročitate. Jedno štivo je sasvim dovoljno.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.