fbpx

ZEMUNAC PRIZNAO: Moja majka nikad ne bi poverovala da sam uradio sve to što jesam učinio

Neuropsihijatar Aleksandar Jovanović, koji je bio na čelu komisije lekara iz Kliničkog centra Srbije koja je vršila procenu Kalinića, naveo je i da je zaključak komisije da je zloglasni „zemunac“ bio uračunljiv u vreme izvršenja krivičnih dela!

Dobra samokontrola

Jovanović je juče posvedočio da je tokom razgovora Kalinić delovao hladnokrvno i da je imao dobru kontrolu impulsivnog ponašanja. Tokom suđenja su se juče čule i neke rečenice koje je Kalinić izgovorio doktoru na pregledu.

- Moja majka nikad ne bi poverovala da sam uradio sve to što jesam učinio - rekao je Kalinić.

Takođe, ozloglašeni „zemunac“ se osvrnuo na dela koja je tokom suđenja priznao.

- Nisam povređivao dobre srpske domaćine, nego sam ubijao šljam - kazao je „zemunac“. Doktor Jovanović je rekao da je Kalinić, kad je izgovorio ovu rečenicu, delovao kao čovek koji je ubeđen da je to u redu!

- Da li se to odnosi i na premijera Zorana Đinđića, s obzirom na to da je osuđen i za učešće u tom ubistvu? - pitao je advokat Borivoje Borović, branilac Luke Bojovića.

- Premijera nismo pominjali - odgovorio je Jovanović.

Nastavak u oktobru

Nastavak suđenja zakazan je za 6. oktobar. Osim Kalinića, na optuženičkoj klupi je još i Miloš Simović, dok se Luki Bojoviću i Vladimiru Milisavljeviću sudi u odsustvu. Svi oni optuženi su za ubistvo Branka Jeftovića Jorge i za pokušaj ubistva Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka, kad su poginuli njihovi telohranitelji Dejan Živančević i Milutin Jovičić, za čija su ubistva takođe optuženi.

NEĆE DA GOVORI O PORODICI

Sudski veštak je rekao da Kalinić nije hteo da govori o dve stvari - porodičnom životu i ranije počinjenim krivičnim delima.
- Kratko je rekao da je razveden i da je otac maloletnog deteta, ali to je sve - kazao je veštak.

Alo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.