Delfini spremni da odbrane zlato: Samo da preskočimo Francuze

Vaterpolo reprezentacija Srbije kreće danas (14.30) u borbu za osvajanje zlata na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.

Prvi rival našeg tima u grupi B je Francuska. Po rejtingu to je najslabija ekipa na šampionatu, a trener „delfina“ Dejan Savić ističe da sve zavisi od njih samih.

Mi se pitamo
- Favorit je poznat, mi se pitamo. Ipak, u ovom susretu mi je od rezultata, u čiji ishod ne sumnjam, daleko važnije kakav pristup ćemo imati u današnjoj utakmici. Osetićemo atmosferu takmičenja. U Budimpešti je uvek lepo da se igra, a za bazen „Alfred Hajoš“ me vežu najlepše uspomene - rekao je Savić.

Naoštreni
Selektor je dodao da će protiv Nemaca dan kasnije biti drugačije:
- Oni se uvek naoštre iz sve snage kad igraju protiv nas i tada umeju da budu nezgodni. Ali prvo da preskočimo Francuze.

Srbija punih pet godina nije igrala s Francuzima, ovo će biti prvi duel od osamostaljenja, a skor je ubedljivo na strani srpskih vaterpolista.

- Ne znamo baš mnogo o njima, ali sigurno nisu takvog kvaliteta da mogu da nas ugroze. Ući ćemo ozbiljno u današnji meč i jedva čekamo da počne ovo prvenstvo - poručio je kapiten Živko Gocić.

Selekciji se juče pridružio novopečeni otac Duško Pijetlović, a čestitke nisu izostale od saigrača i cele naše ekspedicije koja je stigla u Budimpeštu.

izvor: Kurir

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.