Neodlučni ste: Udati se ili ne, pitanje je sad!

Iako ste sigurni u svoju ljubav prema njemu, postoji nekoliko drugih stvari koje vas možda muče i tište iznutra. Ne bojte se da otvoreno razgovarate o tome sa partnerom i svakako prvo razrešite sami sa sobom šta vas zaista muči.

Ljubav
Bez ljubavi nema braka, nema sreće, nema ničega. Ne pomišljajte na udaju ako niste iskreno zaljubljeni i voljni da provedete život sa čovekom koji vas prosi. Bez obzira kakve okolnosti bile, nemojte nikada zbog prisile da pristanete na brak. Vi ste svoj čovek i setite se da problemi uvek imaju dva rešenja. Takođe, u brak nemojte ulaziti ukoliko ne želite više da budete sami, mislite da ne možete naći boljeg čoveka (morate znati da ne želite drugog čoveka), nadate se da će se dotični u braku promeniti, udajete se zbog trudnoće, finansija, roditelja, bežanja od porodice, pritiska, logike... Upitajte sami sebe da li to zaista želite, a za ostalo je zaista lako.
(old_image)

Samostalnost

Imate li zajedničku budućnost? Planove za stanovanje? Živite li zajedno ili ste još uvek sa roditeljima? Predlog je svim bračnim parovima da pre ženidbe provedu bar godinu dana u zajedničkom prostoru. Prostor koji će deliti do kraja života i koji će zavisti samo od njih. Prostor u kojem će godinu dana pre odluke za ženidbu zajednički plaćati račune, deliti hranu, vraćati se sa posla i uvideti kako je biti u braku pre nego što stupe u njega. Istini na volju, mnogi parovi ne izdrže ni mesec dana. Zato je samostalnost bitan činilac kod budućeg braka. Mnogi ispitani rastavljeni parovi rekli su kako su se počeli sve više svađati oko novca, oko traženja pomoći od roditelja, prijatelja i uglavnom neorganizovanosti života. Ne dopustite da se isto dogodi i vama. Ljubav je prelepa da bi pukla zbog nepromišljenih odluka.

Posao

Mnogi ljudi misle kako se u braku može živeti od vazduha i ljubavi. Nažalost najčešće nije tako. Zarađivanje novca je jako bitan činilac. Sa obe strane. Koliko sa vaše, toliko i sa njegove. Nije sada bitno ko od vas više zarađuje i ima bolji posao. Bitno je da budete sigurni da nećete napustiti posao i da, ukoliko se dogodi da kojim slučajem dobijete otkaz, druga strana vas može podupreti i izdržavati dok ne nađete novi.

Ono što je zapravo bitno za brak, devojke, je to da kada budete nekoga obožavale i htele da upravo on bude otac vaše dece, kada budete imale potrebu da legnete i probudite se svako jutro pored njega, kada ništa na ovom svetu nije ljepše nego popiti sa njim jutarnju kafu, kad shvatite da on obogaćuje vaš intelekt, raspaljuje maštu i uživa u vama, u vašem postojanju, ovakvoj kakva ste zapravo, kao i vi u njemu. Kada je dovoljan pogled da biste se razumeli. Jer kada se tako osećate, budite sigurni, to je onda ono pravo. Ne ustručavajte se reći DA!

Deca

Deca su predivna, donose sreću, radost, ljubav, ali i veliku odgovornost. Ukoliko ste potpuno spremni za brak, bilo bi dobro razmisliti jeste li spremni i za prinovu. Ali nije sve tako sivo. Ukoliko zaista želite decu, imajte ih. Ali pobrinite se da imate podršku roditelja i bližnjih ukoliko dođe do finansijskih ili bilo kojih drugih problema. Sem toga, nema ništa lepše od majčinstva, a bebe su te koje ispunjavaju brak i usavršavaju roditeljsku ljubav.

Odgovornost

Finansije, posao, dete na putu i nerešeno stambeno pitanje su mnogo manji problemi nego što se čine u odnosu na odgovornost. Ukoliko vi niste spremni da se borite za vašu ljubav, decu, bolju budućnost i brak, nemojte ni ulaziti u njega. Ne postoji ništa gore nego zapustiti sve bitno u životu i odreći se svoje odgovornosti.


Izvor: portaloko

Pogledajte još