Beograd: Šinteri brutalno davili psa sajlom

Svi koji su se zatekli u Studenstskom parku, u subotu pre podne, tačnije oko 10 časova, bili su svedoci brutalnog mučenja čuvenog napuštenog psa Žuće, koga poznaju skoro svi koji u park redovno navraćaju.

Isidora Ristić šetala je svog psa u tom trenutku u Studentskom parku kada je čula užasne krike. Na drugoj strani parka ugledala je kako radnik kafilerije na nehuman način hvata Žuću, koga ona poznaje od ranije.

"Žuća je miran kao buba i živi u parku već šest meseci. Nikada ni na koga nije ni zalajao, a kamoli napao, ni psa, ni čoveka, čak naprotiv, njega napadaju vlasnicki psi o kojima njihovi vlasnici ne vode računa ili ih jednostavno baš briga. Šinteri su došli po prijavi, naime Žuca je navodno ujeo nekog čoveka čija je žena pozvala šintere"
, priča Isidora.

Ona je pritrčala prema njima, kako bi pokušala da oslobodi Žuću, ali bezuspešno.

"Metalna sajla ga je sve više stezala, i u momentu kad sam ja prišla bio je već oboren na pod, u grču, njuška mu je već bila povređena i krvario je iz usta."

Isidora je počela da viče da popuste sajlu, a ubrzo joj je prišao i jedan stariji gospodin koji je takođe počeo da viče na šintere, pokušavajući da odbrani devojku i psa.

"Nisam imala drugog izbora nego da Žuću, inače teškog sigurno 30 kilograma, podignem u naručje da bi sajla popustila, a i da im pokažem da pas nije opasan i da nema razloga da ga na tako nehuman način hvataju, dave, povređuju i vuku po asfaltu, na sred parka, u sred bela dana, u sred centra grada!", rekla je Isidora.

Isidora dodaje da je sigurna da Žuće nije kriv za okršaj koji mu se pripisuje.

"U međuvremenu se ispostavilo da čovek koji je zvao šintere ima psa, labradora koji je agresivan i koji je i ranije napadao Žucu, te je povredu najverovatnije zadobio ne zato sto ga je Žuca napao, već dok je razdvajao svog psa od Žuce. Ko zna da li ga je Žuca zakačio, ili njegov pas…'Ranu' od ugriza je pokazao i reč je o dve najobičnije ogrebotine."

Devojka je na kraju, kada je shvatila da nema izbora podigle Žuću i stavila ga u kamion šintera.

Isidori je rečeno da će Žuća morati da provede 14 dana u karantinu u Ovči, a da će eventualno biti pušten tek kada neko dođe po njega i obaveže se da će ga zbrinuti.

Građani su se pobunili protiv ovakvog poteza radnika kafilerije i žele da Žuća ponovo bude na slobodi. Ukoliko i vi želite da Žuća ponovo trčkara studentskim parkom – potpišite peticiju za njegovo oslobađanje.

Kako saznajemo, Veterina Beograd će uskoro izdati zvanično saopštenje povodom ovog događaja, a poznato je da je radnik koji je uhvatio Žuću ranije bio angažovan u Obrenovcu na spasavanju pasa tokom poplava i da na njegov rad ranije niko nije imao primedbe.

Izvor: zivotinje.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.