NOVA TEORIJA: Ozloglašeni Džek Trbosek bila je žena

Iako se radi o romanu, Pering tvrdi kako svoju priču temelji na činjenicama.

"Većina knjiga koje se bave likom i delom Džeka Trboseka temelje se na činjenicama. Ipak nikada, iz meni nepoznatog razloga, nije uzeto u obzir da iza svega stoji žena", rekao je Pering.

Pisac ističe kako su ubistva privukla pažnju čitavog sveta i ukazivala su na strašno siromaštvo u kojem su živeli stanovnici četvrti Bajtčapel. To je lokalne vlasti nateralo da poboljšaju uslove u kojima su tada živeli stanovnici. Pre svega, kako bi prikrili bedu i izbegli sramotu zbog lošeg upravljanja.

Pering svoju pretpostavku da se radi o ženi temelji na teoriji koju je u vreme kada je delovao" zloglasni serijski ubica izneo glavni inspektor Frederik Aberline. On je u razgovoru sa svojim kolegama spomenuo kako je moguće da se radi o ženi. Smatrao je kako bi njoj bilo mnogo lakše ubijati dok je čitav London tragao za muškarcem. Ipak, ta mogućnost nikada nije do kraja istražena.

Knjiga prati život posljednje žrtve Ceka Trboseka, izvesna Mari Džejn Keli, u njenim ranim 20-tima. Imala je plavu kosu i oči i bila je izrazito lepa.

Rođena je u Kardifu, a u London je stigla 1884. godine gde je radila u skupom bordelu na Vest Endu . Neko vreme je živela u Parizu i kretala se u visokom društvu. Ipak, nepoznate životne okolnosti odvele su je u najsiromašniju londonsku četvrt. Veruje se kako je svemu kumovala zavisnost o alkoholu.

Pronađena je mrtva u svom domu 9. novembra 1888. godine unakažena do neprepoznatljivosti.

Podsetimo, Džek Trbosek ubijao je prostitutke, a pritom im je odstranjivao posle organe. Radio je to s takvom hirurškom preciznošću da se i danas veruje kako se radilo o lekaru, hirurgu ili možda mesaru.

izvor: Novi magazin

Pogledajte još