JEZIVO: U Diznilendu rade pedofili, 35 radnika uhapšeno

Najmanje 35 radnika Diznilenda uhapšeno je zbog sumnje da su učestovali u seksualnim prestupima povezanim s decom, od 2006. godine. Istraga je obuhvatila i prodavca karata, domara, vodiča, kao i noćnog čuvara koji je uhvaćen da na poslu gleda porno sadržaj sa decom.

Najnovija hapšenja su se dogodila prošle nedelje, kada je privedeno 13 osumnjičenih. Zvaničnici iz Dizni parka su naglasili da imaju 70.000 zaposlenih i da uhapšeni predstavljaju samo 0,01 procenat.

Međutim, iz policije upozoravaju da su pedofili imali očigledan razlog da rade u dečijem centru, tražeći da se zaposleni podrgvnu detektoru laži.

Oni su istakli slučaj Roberta Kingsolvera (50), koji je radio kao tehnička podrška, a uhapšen je u februaru. On je optužen da je pokušao da se nađe sa 14-godišnjom devojčicom, dok se branio time da je hteo da je zaštiti, a ne da je povredi.

Prodavac karata Spenser je uhvaćen tako što je putem jedne društvene mreže ugovarao izlazak sa dečakom (13), iza čijeg profila se zapravo krio detektiv. Spenser je slao poruke seksualnog sadržaja, nagovarajući ga na oralni seks.

Domar Alen Trester (40) je takođe naseo na lažni profil detektiva i misleći da je u pitanju maloletni tindježer, krenuo da se nađe sa njim, priznajući da se nadao seksualnom odnosu sa njim.

Timoti Lukas (20) je uhapšen pre dve nedelje jer je slao fotografije svog penisa detektivu za kojeg je mislio da je 13-godišnja devojčica.

Od 2006. godine uhapšena su 42 radnika, dok je njih 32 osuđeno, osmoro njih je u toku procesa, a dvoje tek čeka suđenje.

izvor. Kurir

Pogledajte još