OVO JE NEKO KUPIO: Haljina od 20.000 šarenih gumica prodata za 291.000 dolara

Helen Rajt iz Velsa je samohrana majka koja je došla na ovu sjajnu ideju. Sve je počelo tako što je pomagala svojoj ćerki da napravi nekoliko narukvica.

Mislila je da bi bila sjajna ideja napraviti haljinu od ovih šarenih gumenih narukvica. Stoga je pozvala svoju prijateljicu Ketrin Burnard koja je uprkos činjenici da ima artritis rado pomagala oko pravljenja ove neobične haljine.

"Moja prijateljica Katarina je napravila ovu haljinu zato što je bez posla i dosadno joj je", rekla je Helen novinarima lokalnog lista.

"Rekla sam, zašto ne bismo napravili haljinu od ovih narukvica a Katarina je rekla da bi bila srećna da se time bavi. Radila je to između kućnih poslova i kadgod je imala vremena", priča Helen.

(old_image)

Za pravljenje haljine utrošeno je više od 40 sati rada i 20.000 gumica. Haljina je završena a Rajtova je ponudila na eBay-u. Obukla je svoju ćerku u haljinu i slikala je i haljinu ponudila za početnih 85 dolara, ideja je bila samo pokriti troškove pravljenja.

Na kraju Katarina i Helen su dobile više nego što su mogle da očekuju. Oko ove haljine poveo se pravi aukcijski rat a u utorak, a nakon što je sve završeno haljina je imala 137 ponuda i prodata je za neverovatnih 291.000 dolara.

"Zaista sam u šoku", priznala je Helen i dodala: "Ne verujem dok novac ne bude legao na račun". Kako je BBC naglasio, nije jasno da li će pobednik aukcije zaista platiti toliko za ovu haljinu ali "pravila sajta kažu da mora".
Gumene narukvice osmislio je Čeong Čun Ng, pre nekoliko godina. Najčešće se prave i poklanjaju kao narukvice prijateljstva i postale su veoma popularne među decom i tinejdžerima.

Ova narukvica čiji je originalni naziv "rainbow loom" su postale tako popularne da ih nose i zvezde poput Majli Sajrus, Heri Stajls i Kejt Midlton.

kurir

Pogledajte još