Nakon 46 godina karijere, Elton Džon se oprašta od muzike

Na koncertu koji je održao u utorak u južnom francuskom gradu Karkasonu, Džon je otpevavši svoj čuveni hit "Candle In The Wind" poručio iznenađenoj publici: "Nema više koncerata, nema više muzike, nema više pesama!"

Prema pisanju nedeljnika Pari Mač, 67-godišnji pevač želi da provede više vremena sa sinovima Zakarijem (2) i Ilajdžom (sedam meseci).

Osim ako se ne bude predomislio, kao svojevremeno mnoge njegove kolege, njegov poslednji, 31. studijski album biće "The Driving Board" koji je objavljen u septembru prošle godine.

Trenutno na turneji, koja će se završiti 22. novembra, ostaje mu da održi još devet koncerata pre nego što se zauvek oprosti od publike.

Elton Džon je rekorder u svakom pogledu. Od početka 1970-ih, kada je izdao svoj prvi album, prodao je više od 350 miliona nosača zvuka u svetu i zauzeo drugo mestu po broju prodatih solo albuma u istoriji muzike, odmah iza Majkla Džeksona.

Ali to nije sve. Veliki ljubitelj koncerata, tokom karijere je održao više od 3.000 nastupa. Dobitnik je i ogromnog broja nagrada: 18 Brit trofeja, šest Gremija, 14 Tonija i jednog Oskara koji je osvojio 1995. godine za originalnu pesmu za animirani film "Lion King".

pressonline

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.