Očekuju nas obilne padavine: Danas i sutra oluja, grad i vetar

Sutra pre podne će u Srbiji vreme biti pretežno sunčano, a popodne i uveče promenljivo oblačno, mestimično s pljuskovima i grmljavinom.

Ponegde se očekuje nepogoda s velikom količinom padavina, gradom i jakim vetrom.

Vetar će sutra u Srbiji biti slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće od 14 do 18, a najviša od 25 do 30 stepeni.

U Beogradu će sutra biti pre podne vreme biti pretežno sunčano, a popodne i uveče promenljivo oblačno s pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, severozapadni. Najniža temperatura biće oko 18, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

U subotu će vreme u Srbiji biti pretežno sunčano i malo toplije, ali se popodne i uveče, uglavnom na istoku, očekuju pljuskovi i grmljavina.

U nedelju i ponedeljak vreme će biti sunčano i veoma toplo s najvišom temperaturom od 30 do 35 stepeni.

U ponedeljak uveče na severozapadu Srbije, a u utorak i u većini drugih krajeva, očekuje se osveženje s pljuskovima i grmljavom.

Do pred kraj iduće nedelje vreme će biti promenljivo oblačno s lokalnom pojavom pljuskova i grmljavina, popodne i uveče.

Biometerološka prognoza za petak, 18. jul:

Meteorološka situacija pogodovaće većini hroničnih bolesnika.

Blagi oprez se savetuje osobama sa srčanim i respiratornim tegobama. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti glavobolja i smanjenje koncentracije.

Zbog očekivane visoke vrednosti UV indeksa, neophodne su mere zaštite od sunca.

Izvor: Beta

Pogledajte još