Šestogodišnju učenicu silovala dva radnika škole

Devojčicu, starosti šest godina, silovala su dvojica zaposlenih u školi koju pohađa u gradu Bangalore zbog čega danas protestuje više stotine ogorčenih roditelja.

Napad se dogodio 2. jula, ali su roditelji devojčice tek pre nekoliko dana to otkrili pošto su je odveli u bolnicu zbog bolova u stomaku.
Policija istražuje slučaj i za sada niko nije uhapšen, a indijski mediji prenose da su devojčicu silovali nastavnik fizičkog vaspitanja i pripadnik službe obezbeđenja, navodi Bi-Bi-Si (BBC).

Povodom tih navoda se oglasila policija koja je saopštila da je u školi zaposlen veliki broj nastavnika i čuvara zbog čega se još radi na identifikovanju napadača.

U međuvremenu se danas okupilo stotine besnih roditelja ispred škole, koji su uništavali ogradu oko školske zgrade i uzvikivali parole protiv školske uprave, tražeći pravdu za žrtve seksualnog nasilja.

Direktor škole Rustom Keravala obratio se prisutnima, kojima je ponudio "iskreno izvinjenje" i obećao punu saradnju sa policijom tokom istrage.

Ovaj slučaj je samo poslednji u nizu u seriji izveštaja o seksualnim napadima nad ženama i devojčicama u Indiji.

Novi indijski premijer Narendra Modi obećao je nultu toleranciju prema zločinima nad ženama, ali to nije smanjilo diskriminaciju i nasilje nad njima, navodi BBC.

Domaća i svetska javnost je bila šokirana 2012. vešću o grupnom silovanju i prebijanju studentkinje u autobusu u Nju Delhiju koje je dovelo do njene smrti.

Brutalnost ovog napada doveo je do masovnih protesta u zemlji i primorao vlasti da usvoje strože zakone za ova krivična dela, uključujući i smrtnu kaznu u retkim slučajevima.

Ni to nije pomoglo da se smanji stopa silovanja i napada jer prema poražavajućim podacima indijskih vlasti za 2013. žene bivaju silovane na 21 minut u toj zemlji.

Izvor: Mondo

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.