Šta je Šarić rekao na poligrafu: Dobio sam pare od Miškovića i Čumeta

Kako „Blic“ saznaje, on je odgovarao na pitanja pripadnika radne grupe MUP-a Srbije, ali je odbio da odgovara na bilo koje pitanje zamenika tužioca za organizovani kriminal.

Na dva direktna pitanja tokom poligrafskog ispitivanja - da li su mu Mišković i Buha uplaćivali novac, odgovorio je potvrdno. Prema rezultatu poligrafa, na ta dva pitanja odgovorio je istinito.

On je potom na saslušanju rekao da mu je Mišković dao 5,5 miliona evra, ali nije objašnjavao za šta.

- Većina od 15 pitanja koja su postavljena Šariću bila su kontrolna, od kojih neka irelevantna za istragu korupcije u policiji. Kontrolna pitanja, čak i ako su direktno vezana za istragu korupcije u policiji, ne služe da se utvrdi da li je na njih ispitanik odgovorio istinito ili ne, već da pokažu raspon, na primer emocionalne reakcije - objašnjava Blicov izvor.

Mišković se do sada nije izjašnjavao o Šariću, a Buha je odbio da da iskaz i ide na poligraf, rekavši da će to učiniti ako ga Šarić direktno imenuje.

Ljubiša Buha Čume odbio je da se podvrgne poligrafskom ispitivanju sve dok ga Šarić javno ne imenuje. Njega je Šarić do sada na suđenjima oslovljavao sa „Mango“.

Šarić je na saslušanju posle poligrafskog ispitivanja rekao da mu je Miroslav Mišković dao 5,5 miliona evra, ali nije rekao za šta je taj novac dobio.

„Miloviću je novac dao Fric, a ne ja“

Darko Šarić je na poligrafsko pitanje da li je dao novac Rodoljubu Miloviću, bivšem načelniku Uprave kriminalističke policije, odgovorio odrično. Na saslušanju je tvrdio da mu je pokojni Dragan Dudić Fric, koji je u optužnici označen kao njegov najbliži saradnik u švercu kokaina, ispričao da je nosio 7,4 miliona evra na sastanak na Jelovu goru i navodno ga predao Miloviću.

- Fric mi je ispričao da je odneo taj novac, a posle sam video da nije odmah optužen
- rekao je Šarić posle poligrafa.

Sastanak na Jelovoj gori je organizovan 2010, na inicijativu Dudića, s predstavnicima MUP-a, tužilaštva i BIA. Posle tog sastanka Dudić je ubijen.
Podsetimo, Milović je, nakon što je Šarić za njega rekao da je „general Papaja“, otišao na poligraf, koji je prošao.

Delta Holding demantuje da su poslovali sa Šarićem
Delta Holding negirao je da su zaposleni u ovoj kompaniji, predsednik Kompanije, kao i članovi njegove porodice ikada poslovali sa inkriminisanim osobama, saopšteno je iz te kompanije. Iz Delta Holdinga navode da u skladu sa dobrom korporativnom praksom, ta kompanija i njeni čelni ljudi pažljivo biraju poslovne partnere, proveravajući finansijske pokazatelje i vlasničke odnose, a uz angažovanje interne i eksterne ekspertske službe u oblasti finansija i pravnih pitanja. Kompanija podseća da je o ovim, kako se navodi, činjenicama javnost više puta obaveštena, ali da "medijski pritisak na poslovanje jedne od najvećih domaćih kompanija, nažalost, traje i dalje".

Izvor: Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.