Ovo je GOLA ISTINA o seksu u braku!

Možda ćete se začuditi, ali parovi koji rade na svom odnosu itekako uživaju u dobrom seksu...

Mit 1: Prva bračna noć mora biti za pamćenje

Kako su nas do sada naučile sočne scene iz filmova ili opisi iz knjiga, seks u prvoj bračnoj noći vrhunac je slavlja koji mladenci iščekuju ceo dan. Ali većina 'običnih likova' iz stvarnog života zna da je to zapravo precenjeno.

Profesor sociologije Peper Švarc sa Univerziteta u Vašingtonu izdao je knjigu o odnosima i vezama te iz svojih istraživanja potvrđuje tu tezu. Kaže kako su mladenci često umorni od cele ceremonije i ne doživljavaju seks kao imperativ te večeri. Osim toga, neki se parovi čuvaju do braka pa je taj prvi intimni susret nespretan pa je daleko od onoga što će biti ubuduće. Švarc naglašava za časopis “Shape” kako je na dan venčanja od seksa važnija ceremonija i njeno značenje.

Mit 2: U braku strasti umiru polako, ali sigurno
Da, kada se jednom tako dobro upoznate i znate svaki detalj jedno o drugome, teško je biti strastven kao u prvih nekoliko meseci. Ali seks u braku može biti i više nego odličan ako oboje ulože malo truda. Ako vam se čini da ste zapeli u kolotečini, promenite male stvari za početak. Iznenadite partnera masažom, seksi SMS-om ili nekim drugim potezom. To zaista ne iziskuje neko posebno vreme i pripremu, ali ćete se pomalo prisetiti zašto ste pre češće uživali u seksu.

Mit br. 3: Način života kriv je za nedostatak seksa

Kad seks stavite daleko od liste prioriteta, sigurno ćete reći da je način života poput posla, dece i porodičnih obaveza kriv za nedostatak intimnih odnosa. Ono što odmah možete da učinite je da jednostavno i taj deo života stavite na listu prioriteta. Baš kao i sa drugim stvarima u životu, nema rezultata bez uloženog truda. Raspremanje kuće i slične obaveze uvek možete odraditi neki drugi dan. Jednostavno odaberite veče za sebe i partnera i ostavite neopeglani veš ili izlazak za neki drugi dan.

Mit br. 4 Seks u braku jednostavno je dosadan

Ovaj je mit jedan od glavnih razloga zbog kojih se ljudi teško odlučuju na bračnu obavezu ili dugu vezu uopšteno. Jednostavno misle da seks sa jednom te istom osobom za ceo život ne može biti dobar. Zabluda se krije u pretpostavci da je nemoguće biti strastven sa jednom osobom dugi niz godina pa odmah postavljamo dijagnozu – dosadno. Psiholog i terapeut Gilda Karl, autorka knjige '99 Prescriptions to Fidelity', tvrdi za “Woman's Day” da se upravo radi o suprotnom. Kada nekoga tako dugo poznajete, mnogo ste sigurniji u sve što radite pa to vredi i za seks. Postajete otvoreniji prema eksperimentisanju i odavanju tajnih želja poput fantazija koje ste oduvek želeli da sprovedete u delo.

Na kraju se zaista sve svodi samo na jedno – seks u braku može biti fantastičan ako se potrudite i pronađete vremena i volje za njega. I ne zaboravite one trenutke posle, kada se osećate smireno, voljeno i sigurno. Sem toga, do sada već sigurno znate i koliko zdravstvenih beneficija nosi redovan seksualni život.

Izvor: tportal

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.