OBORENI MALEZIJSKI AVION: Misterije i teorije zavere

Krivci za obaranje aviona su ipak proruski separatisti, iako su tvrdili da ne poseduju naoružanje neophodno za obaranje aviona sa visine od 10.000 metara.

Međutim, uprkos javnom priznanju jednog od njihovih vođa, Internetom i dalje kruže pretpostavke o mogućim zaverama i misterijama koje okružuju obaranje malezijskog aviona na letu MH17.

Atentat na Putina: Projektil koji je ubio 298 ljudi, bio je namenjen ruskom predsedniku?
Malezijski putnički avion, koji se danas srušio na istoku Ukrajine sa 295 putnika i članova posade, leteo je nedugo pre nesreće gotovo istom putanjom kao i avion ruskog predsednika Vladimira Putina, objavila je agencija Interfaks, citirajući neimenovani izvor.

Zbog sukoba koji trenutno postoji između Rusije sa jedne i Ukrajine i EU sa druge strane, mnogi korisnici interneta sumnjaju da je u pitanju bio pokušaj da se ukloni prvo čovek Rusije.

Neko je znao unapred?
Samo par sati pre rušenja malezijskog aviona, jedan od putnika koji se ukrcao na let na svom Fejsbuk profilu objavio je fotografiju kobne letelice, uz komentar "Ako avion nestane, evo kako izgleda" napisao je putnik.

(old_image)

Prijatelji su spremno prihvatili šalu i poželeli mu prijatan odmor. Ipak, samo nekoliko časova kasnije, kada se proširila vest o rušenju aviona, prijatelji su zabrinuto počeli da postavljaju pitanja, ali odgovore nisu dobili.

Na osnovu ove slike i izjave nesrećnog putnika Internetom su počela da kruže pitanja. Mnogi se pitaju da li je ovaj putnik znao nešto što drugi nisu? Pošto još uvek nisu pronađena tela svih stradalih putnika, mnogi misle da postoji mogućnost da je baš ovaj putnik bio deo zavere i izbegao njihovu sudbinu.

Farmaceutski lobi pobio naučnike koji su otkrili lek za AIDS?
Naučnici širom sveta danas žale za pogibijom preko 100 stručnjaka za AIDS, koji su bili u oborenom malezijskom avionu. Prema nepotvrdjenim izveštajima u Australiji, 100 putnika su bili delegati koji su išli na 20. medjunarodnu konfenreciju o sidi u Melburnu koja treba da počne u nedelju. List "Sidnej moning herald" je objavio da je učesnicima pripremnog sastanka za konferenciju u Sidneju rečeno da se u avionu nalazilo oko 100 njihovih kolega, medju kojima je i bivši predsednik Medjunarodnog HIV udruženja Džozef Lange. Naravno, širom Interneta je ova informacija izazval burne reakcije, pa se pojavila i teorija da su ovi naučnici išli na međunarodnu konferenciju sa namerom da otkriju svetu lek za AIDS, što je izazvalo bes farmaceutskog lobija koji je potom oborio avion.

Pogledajte i: UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE: Mrtva tela razbacana među olupinama malezijskog aviona

T.D.

Pogledajte još