Sve teorije zavere o srušenom avionu koje kruže internetom

Budući da se radi o tragediji velikih razmera, bilo je za očekivati da će se na internetu pojaviti velik broj teorija zavere. Doduše, ovo je prvi put da ih se u tako kratkom roku pojavio tako veliki broj, ali s obzirom na to koliko je faktora (i zemalja) upleteno u nesreću, nije niti toliko iznenađujuće.

U svakom slučaju, Daily Mail je na jednom mestu sakupio sve teorije zavere koje su preplavile internet.

Putinov avion

Ruska agencija Interfax izazvala je pravu lavinu nakon što je sinoć objavila nagađanje da je oboreni avion leteo na istoj ruti kao i Putinov i to u razmaku od samo 40 minuta. Samo nekoliko minuta nakon toga Twitter je preplavljen tvrdnjama da je rušenje aviona ustvari unapred osmišljen pokušaj ubistva.

Neki su čak otišli toliko daleko da optuže Obamu da je CIA-i naredio da izvrši taj napad. "OBAMA JE POKUŠAO UBITI PUTINA, Putinov avion bio je na istoj ruti", samo je jedan od sličnih tweetova koji su se pojavili.

S druge strane, neki su uspeli okriviti dinastiju Rothschild: "Rothschildi su hteli ubiti Putina i udarili u krivi avion danas - sve zbog BRICS banke i pada dolara - koliko glup može biti taj cionistički idiot?"

Ništa bez iluminata

Naravno, nije dugo trebalo niti da se iluminati spomenu kao glavni krivci. Mnogi su na društvenim mrežama ustvrdili da je sve ovo dio dugogodišnjeg masterplana kojim se pokušava pokrenuti treći svetski rat i uspostaviti Novi svetski poredak. Većim delom zato što je avion povezan s brojem sedam.

Malaysia Airlines let MH17 bio je Boeing 777, koji je prvi put poleteo 17. 07. 1997., dakle juče je bilo tačno 17 godina, ukazuju teoretičari. Povrh svega toga i 2014. kad se zbroje brojke daje broj sedam.

Na stranici Before It’s News (posvećenoj upravo raznim zaverama) piše da je napad na avion "sasvim očigledno" pokušaj da se započne svetski rat. "Veza okultnog/iluminata s avionom izložena je u priloženom videu i apsolutno je neverojatno kako NWO pokušava započeti treći svetski rat, kako im stisak moći slabi budući da dolar umire".

Bloger IlluminatiWatcher napisao je: "Pratio sam prošli avion Malaysia Airlinesa i zaključio da to moraju biti vanzemaljci i dok ne saznamo što se dogodilo ostajem pri tome. U tom postu ukazao sam na činjenicu da su možda i iluminati uključeni zbog broja 777. Primetićete da je MH17 isto Boeing 777".

Izraelska diverzija

Nadalje, postoje i oni koji krive Izrael: "Je li Izrael imao nešto s ovim? Neverovatno je prigodno za vladu Izraela da se ovo dogodilo dan pre nego što su krenuli s napadom na Gazu", napisao je jedan korisnik i dodao: "Možda sad dok svijet ne gleda žele napasti i Palestinu pa izbeći izveštavanje o neizbežnoj smrti stotina civila do koje će sigurno u tom slučaju doći?".

I on nije bio jedini s tom teorijom, javili su se i neki drugi sa sličnim tezama.

Čudni pasoši

Takođe, tviteraši su se raspisali i o pasošima žrtava koje su nađene na mestu događaja koje "ne izgledaju kao da su bile u eksploziji, jer su u predobrom stanju". "Kako pasoši mogu biti u takvom stanju ako su bile u nesreći? Pitam se jesu li autentične?", pisali su razni komentatori po Twitteru. Doduše, ova je teorija tu i stala, nije se (za sad) dalje razrađivala.

Isti avion

Naravno, pojavili su se oni koji smatraju da je ovaj avion isti onaj avion koji je nestao u ranije. Nedostatak bilo kakvih logičnih poveznica ili razrađivanje teorije nije sprečio ljude da nagađaju: "Je li ovaj malezijski avion koji su srušili 'teroristi' u Ukrajini isti avion koji je 'nestao' pre nekoliko meseci?", pisalo se na Twitteru.

index.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.