UŽAS U VRTIĆU: Vaspitačica ošurila bebu, pa je uspavala?

Jelena J. (47), vlasnica i vaspitačica privatnog vrtića “Kutak” u Umčarima, kod Beograda, uhapšena je zbog sumnje da je trinaestomesečnoj bebi J. V. nanela opekotine drugog stepena.

Ona je osumnjičena da je polila dete vrelom vodom po licu, grudima i stomaku, ali se okolnosti nesreće koja se desila 7. jula i dalje istražuju. Jelena V. je uhapšena i posle saslušanja Drugi osnovni sud joj je odredio pritvor do 30 dana, prenosi “Kurir”.

- Ona je priznala da je J. V. opekla vrelom vodom prilikom tuširanja, jer je ručku na slavini slučajno okrenula na pogrešnu stranu. Međutim, zasad se ne isključuje mogućnost da je dete polila vodom dok je spremala ručak. Još čudnije je što posle povređivanja deteta nije pozvala lekare niti roditelje. Dete je stavila da spava – navodi izvor iz Palate pravde.

Šokirana majka zatekla je dete u opekotinama i ranama, a vaspitačica joj je navodno rekla da beba “ima osetljivu kožu i da su rane od sunca”. Roditelji su bebu odmah odveli u Institut za majku i dete, gde su lekari konstatovali opekotine drugog stepena. Ceo slučaj prijavljen je policiji, koja je 13. jula uhapsila vaspitačicu.

telegraf

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.