Nastavlja se rat: Preko 300 mrtvih u pojasu Gaze

Tela petoro Palestinaca izvučena su iz ruševina jedne kuće srušene prošle noći u izraelskom vazdušnom udaru na pojas Gaze, saopštili su palestinski lekari.

Tela su izvađena u području istočno od Kan Junisa na jugu. Broj poginulih se dvanaestog dana izraelske ofanzive na pojas Gaze njihovom smrću popeo na 313, saopštio je portparol hitnih službi Ašraf al Kidra, kako je preneo AFP.

U novima izraelskim vazdušnim udarima u pojasu Gaze danas je poginulo 12 ljudi, a broj ukupno poginulih od početka izraelske vojne operacije 8. jula premašio je 300, u trenutku kada se očekuje dolazak generalnog sekretara UN Ban Ki-muna u region da podstakne napore za uspostavljanje prekida vatre.

Izraelska operacija “Zaštitna ivica”, čiji je cilj zaustavljenje prekograničnih raketnih napada, nastavljena je jutros 12-ti dan za redom.

Rano jutros je u napadu kraj džamije u gradu Kan Junisu na jugu ubijeno je sedmoro ljudi, uključujući i jednu ženu, rekao je portparol hitnih službi Ašraf al Kidra.

U drugim udarima ubrzo potom ubijeno je još četvoro ljudi. Tako je broj poginulih Palestinaca dostigao 307, dok su na izraelskoj strani ubijeni jedan civil i jedan vojnik.

Ovo je najkrvaviji sukob između izraelske vojske i Hamasa u poslednjih nekoliko godina, a Izrael je spreman da još pojača kopnenu ofanzivu, započetu u četvrtak uveče nakon deset dana udara iz vazduha.

telegraf

Pogledajte još