UBIJEN GORAN POPOVIĆ U BOLIVIJI: Tri metka u Arkanovog tigra!

Posle ubistva Gorana Stavrića i predaje Igora Mikole u Peru, stigla je vest da je u Santa Kruzu u Boliviji ubijen hrvatski državljanin Goran Popović (39), rodom iz Donjeg Lapca.

Popović je ubijen je u internet kafeu s tri metka u glavu i telo. Ubijeni je imao dokumente kao David Eterovic Melgar, ali je policija utvrdila da se iza toga imena skrivao Goran Popović za kojim je bila raspisana Interpolova poternica zbog trgovine kokainom.

Goran Popović treća je žrtva mafijaških likvidacija u Boliviji za samo nedelju dana, prenose tamošnji mediji. Mafijaški obračuni mogli bi biti povezani s nedavnom zaplenom tri tone kokaina u Čileu.

Kokain vredan 60 miliona dolara stigao je iz Bolivije, objavila je policija. Osam je osoba uhapšeno u operaciji planiranoj četiri meseca.

I ubijeni Goran Popović bio je pripadnik Crvenih beretki, odnosno Arkanovih Tigrova. Imao je državljanstva Hrvatske i Srbije. Rođen je 1974. u Donjem Lapcu, a istraživale su ga i hrvatska i srpska policija zbog šverca droge i oružja.

Goran Popović zvani Goksan nakon rata je s bivšim saborcima organizirao šverc velikih količina oružja i droge.

Policija je sumnjala da sarađuje sa Slobodanom Kašićem, Splićaninom kome se sudilo za 557 kilograma kokaina zaplenjenog u Rijeci, a bio je i povezan sa grupom kojoj se sudilo u Beogradu nakon zaplene 170 kilograma bolivijskog kokaina u Solunu.

Popović je jedno vreme 2005. godine živio u Zagrebu, u begu od pravosuđa Srbije.

Godinu dana ranije s bratom Zoranom je pobegao iz zatvora u Sremskoj Mitrovici gdje su bili na odsluženju kazne od šest godina zatvora zbog toga što su 2001. oteli podgoričkog preduzetnika Dušana Krstovića.

Bivši pripadnici Arkanovih Crvenih beretki i Zemunskog klana razmilili su se po zemljama Južne Amerike gde su godinama organizirali šverc narkotika prema Europi.

Hrvatskoj policiji je bilo poznato da se sada ubijeni Goran Popović kretao po Latinskoj Americi bez problema prelazeći granice Bolivije, Perua, Ekvadora, Brazila, Argentine i Venezuele.

Izvor:

Pogledajte još