Za petak, 11. septembar 2009.

BEOGRAD, 11. septembra 2009. (Beta) - Beogradski dnevni listovi na naslovnim stranama današnjih izdanja najviše pažnje su posvetili sukobu hrvatskih i srpskih sređnoškolaca na ekskurziji u Pragu.

ALO - Pod naslovom "Srpske đake u Pragu napali maturanti iz Hrvatske", o sukobu srednjoškolaca iz Beograda i Zadra. "U Srbiji otrovan kupus, paprike i breskve!", piše list. "Braniću ucesnike gej parade!", o stavu glumca Dragana Bjelorlića tim povodom.

BLIC - O državnim dotacijama Raško-prizrenskoj eparhiji u "Vladika Artemije odredio sebi platu 144.000 dinara". Pod naslovom "Pretučen vodič, đaci proveli noć u autobusu", list piše da su hrvatski sređnoškolci napali učenike beogradske Matematičke gimnazije na ekskurziji u Pragu.

BORBA - "Dvanaest dana žive bez kupatila, od hrane dobili četiri konzerve pasulja i piškote", o Romima raseljenim iz nehigijenskog naselja ispod mosta Gazela. "Tadiću poklonjen modem da ga podseti da je u 21. veku", o protestu ispred Predsedništva zbog Zakona o informisanju.

VEČERNJE NOVOSTI - Potpredsednik Vlade i ministar unutrasnjih poslova Ivica Dačić o odnosima u vladajućioj koaliciji kaže u intervjuu: "Smena bolja od ukidanja resora". O zdravstvenom kartonu predsednika Srbije u: "Tadić zdrav kao dren". Povodom traganja za grobom Dragoljuba Draže Mihailovića, njegov unuk Vojislav Mihailović kaže: "Ovako neće naći mog dedu!"

GLAS JAVNOSTI - "Rafovi puni, džepovi prazni", o kupovnoj moći stanovništva u Srbiji. O predlogu predsedavajućeg sudskog veća protiv Radovana Karadžića - "Bošnjaci ljuti na O'gon Kvona".

DANAS - U članku "Diplomatski manevri samo do 'crvene linije'" o spoljnoj politici Srbije govore bivši šef srpske diplomatije Goran Svilanović i britanski novinar Tim Džuda. O podizanju starosne granice za penziju u "Prazna kasa odlaže penziju". Iz razgovora vođenog 1990. između tadašnjeg francuskog predsedika Fransoa Miterana i britanske premijerke Margaret Tačer u "Ujedinjena Nemačka može da iznedri novog Hitlera".

KURIR - O prodaji Galenike pod naslovom "Tajac!". "Napadnuti učenici", o incidentu u Pragu. "Kardinal na izdisaju!", o štrajku glađu kuma Sretena Jocića Slobodana Đurovića, koji je u zatvoru u Zagrebu.

POLITIKA - O navikama mladih u Srbiji u "Dva dana u školi, tri u kladionici". Zamenik gradonačelnika Beograda Milan Krkobabić kaže u intervjuu: "Beograd se ne vodi iz Guče". O incidentu u Pragu u napisu "Sukob srpskih i hrvatskih đaka na ekskurziji u Pragu".

PRES - O sukobu srpskih i hrvatskih đaka na ekskurziji u Češkoj list piše "Hrvatski đaci u Pragu linčovali srpske učenike!". Povodom utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Francuske, selektor Srbije Radomir Antić kaže "Treba nam više samopouzdanja".

PRIVREDNI PREGLED - "Šest srpskih firmi neće među 'top 500'", o Dilojtovoj listi najuspešnijih firmi u Evropi. "Otkazi u većini preduzeća", piše list.

Pogledajte još