Kako horoskopski znak utiče na naš izgled

SUNCE - Vi, bez obzira na pol, imate jači gornji deo tela i ponosno držanje. Kosa vam je gusta, blago kovrdžava, lice okruglo, ali ne preterano. Nos vam je širi, usne punije, osmeh šarmantan, a ten taman. Kilogrami vam se lepe oko struka i ne volite noćni rad. Imate autoritativan pogled i jaku volju. Na prelazima godišnjih doba, 21. marta, 22. juna, 23. septembra i 23. decembra, treba da upražnjavate laganu ishranu sa mnogo tečnosti, jer tada najlakše možete da izgubite kilograme, ili prekinete neku štetnu naviku. U rano jutro, pri izlasku Sunca, je najbolje da vežbate bar desetak minuta dnevno i da šetate kada su lepi, sunčani dani.

MESEC - Imate meku, puniju građu. Lice vam je izrazito okruglo, bledi ste i lako dobijete podočnjake. Kosa vam je plava, ili svetlo smeđa, rast osrednji, a delujete zaobljeno, čak i kada imate optimalnu težinu. Oči su vam uglavnom svetle i imate sanjalački pogled. Stidljivi ste dok se dobro ne upoznate. Govorite polako i volite da vas podržavaju članovi vaše porodice.Ukoliko imate probleme sa težinom, pridržavajte se mesečeve dijete, naročito kada je pun, ili mlad Mesec. Šetajte pored reke i dišite punim plućima.

MERKUR - Imate mladu, više vitku figuru. Bez obzira na pol i godine, vrlo ste pokretljivi i dinamični. Lice vam je usko, sužava se kod brade, oči su vam kao kod radoznalog deteta, delujete komunikativno i inteligentno. Jako vam godi kretanje, vožnja bicikla i pešačenje. Nikada nemojte biti po ceo dan pasivni, ili u zatvorenom prostoru. Najvažnije vam je mentalno i duhovno opuštanje, pošto ste po prirodi aktivni, radoznali i vrlo napeti, a možete i imati problem sa nervozom. Sve tehnike meditacije vrlo su uspešne kod osoba merkurijanskog tipa.

VENERA - Za vas će svi reći da ste lepi. Imate figuru peščanog sata, ili gitare, ako ste žena i privlačnog zavodnika ako ste muškarac. Lice vam je ovalno, a krase ga rupice na obrazima kada se smejete. Oči su vam tamne duboke, a usne kao izvajane. Harmonizaciju svog tela, zdravlja i energije je najbolje da sprovedete za vreme vladavine Bika i Vage, dakle od 21. aprila do 21. maja i od 23. septembra do 23. oktobra. To znači da se posvetite sportovima koji će razviti vašu gracioznost i ljupkost i harmonizovati energiju duše i tela, kao što su borilačke veštine, ili plesovi.

MARS - Vi ste vitki, nekako žilavi i uvek spremni za pokret. Telo vam je izduženo, a iz vas izbija energija. Imate vatren pogled koji pleni i jako ste autoritativni. Lako planete i reagujete impulsivno. Pokreti su vam žustri i ne trpite pogovore. Čelo vam je izraženo, usne poveće, oči bademastog oblika. Vama treba bavljenje tehnikama koje smiruju, jer ste često prenapeti zbog velike energije koju posedujete. Meditacija i opuštanje su izvor dobrog zdravlja i harmonije za vas. Jedini problem je što, ako rezultate ne primetite odmah, lako odustajete od započetih tehnika. Kontrola besa, impulsa i reakcija je dragoceni saveznik u vašem boljem životu.

JUPITER - Vi ste visoka osoba otmenog, gotovo kraljevskog držanja. Imate skladno telo, visinu i građu lepo usklađene i vrlo ste prijatni i zapaženi. Lice vam je blago okruglo, čelo visoko i delujete kao intelektualac, oči su vam prodorne. Najbolje se oporavljate na putovanjima. Kada ne znate kako da dođete do energije i osećate se isprazno, pokušajte da otputujete i to u neki još uvek nepoznat kraj. Izvor vašeg uspeha i dugovečnosti je i vera koje imate u izobilju, a najbolji način na koji usvajate nova pravila za poboljšanje jeste usvajanje određene filozofije i pozitivno razmišljanje.

Mada lične planete više utiču na izgled i ponašanje, moderna astrologija prihvata i uticaj takozvanih transcedentalnih planeta, pa ćemo i njih uzeti u obzir. To su sledeće planete:

SATURN - Mršavi ste i koščati i imate držanje osobe koja može izdržati sve poteškoće. Srednje ste visine i imete mršave udove. Lice vam je tamnijeg tena, ali nikada niste rumeni. Oči su sitnije, osmeh uzdržan, ćutljivi ste i često zamišljeni. Vama prija post i sve tehnike uzdržavanja kako biste se disciplinovali, ili popravili svoje zdravlje i formu. Skloni ste osteoporozi i neelastičnosti zglobova, pa bi bilo dobro da uzinmate hranu bogatu kalcijumom i ribljim uljem i proteinima, a idealan sport je planinarenje.

URAN - Visoki ste, a u retkim slučajevima, vrlo niski. Imate lice saizraženim jagodicama, bademaste, uglavnom svetle oči i građu više sportskog tipa, čak i kada se sportom nikada niste bavili. Usne su vam neupadljive i tanje, duge noge i ruke. Pomaže vam da se bavite ekstremnim sportovima, uživate u letanju, spuštanju padobranom i raftingu. Naravno , sve to sprovodite samo u skladu sa godinama i sklonostima. Sve futurističke i nove tehnike koje popularno zovu i nju ejdž tehnikama, vam prijaju, ali ste vrlo spremni da im date svoju objektivnu ocenu i sud, jer ste u svemu vrlo iskreni i objektivni.

NEPTUN - Puniji ste, usporeni, volite da spavate i dosta sporo se krećete. Imate zamišljen, odsutan pogled i okruglastije lice. Nemate jake mišiće i muskulaturu. Za vas je dovoljno sna i bavljenje konkretnim poslovima i aktivnostima pravi lek. Ne treba vam puno vremena provedenog u sanjarenju i ne bavljenju ničim konkretnim. Meditacija vas privlači,ali vi zbog lakog povlaćenja u svoj svet, zapravo trebate biti okruženi ljudima i društveno aktivni, a nikada usamljeni i izolovani. Šetnje pored reke, morska voda i plivanje za vaš izgled i energiju učiniće čuda.

PLUTON - Vi ste najmisterioznija osoba u sovm okruženju i bez obzira da li ste muško ili žensko, lepi, ili ne, privlačite ljude kao magnetom, a prihvataju vas tako da vas ili baš vole, ili baš ne podnose. Imate tamnu kosu i oči, krupne, sa pogledom "stare duše", kao da prodirete ljudima u misli. Obrve i arkade su vam oštre, delujete pronicljivo. Vitki ste i imate vrlo privlačnu građu. Morate voditi računa o tome šta jedete i pijete i unosite u svoje telo, jer je tajna vaše regerativnosti i dugovečnosti u detoksikaciji, pijenju mnogo čiste vode i vežbanju tehnika i sportova koje vam preporučuje vaša intuicija, jer su vaši instikti vlo tačni i precizni, možete im verovati

Izvor: Alo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.