Kosmajca proteruju iz Crne Gore?

Podgorički list navodi da će Dragoslav Kosmajac najverovatnije biti proteran iz Crne Gore, zbog brojnih priča i kontroverzi koje su se vezivale za njegovo ime, a koje su počele nakon što ga je premijer Aleksandar Vučić označio kao glavnog narko-bosa u Srbiji.

Njegov sin Lazar pušten je iz zatvora u Spužu početkom jula, nakon što je uhapšen jer je pobegao saobraćajnoj policiji, a kada je napustio zatvor obećao je da će napustiti Crnu Goru, navode Vijesti.

Dragoslav Kosmajac se u Beloj knjizi MUP Srbije iz 2001. pominje kao jedan od najznačajnijih trgovaca opojnim drogama.

Srpski mediji objavili su da su njegovo ime pominjali i svedoci saradnici i optuženi u postupcima protiv Zemunskog klana, imenujući ga kao osobu od koje su pripadnici tog kriminalnog klana nabavljali drogu.

Navodno je povezan sa međunarodnim krijumčarima narkotika i u Južnoj Americi i ima uhodani kanal za krijumčarenje kokaina iz Turske, Bugarske i Makedonije, preko Crne Gore i Srbije, za zemlje zapadne Evrope.

Kosmajac je navodno blizak i sa optuženim narkobosom iz Pljevalja, Darkom Šarićem.

Uprkos podacima koje o njemu ima policija, nikada nije bio uhapšen, jer navodno, policija protiv njega nikad nije imala dovoljno dokaza, prenose Vijesti.

izvor: RTS

Pogledajte još