Probajte Čaj četiri lopova

Potrebno vam je čišćenje organizma, podizanje imuniteta ili jačanje vitalnosti?! Ili vam je možda potrebno da se razbudite i provedete noć radno, a niste baš poklonici industrijskih energetskih napitaka?! Preporučujemo vam čaj neobičnog naziva i izvanredne delotvornosti, čiji istorijat seže u daleki XVII vek. Čaj četiri lopova - pije se cele godine, izuzetno je lekovit, povećava imunitet i otpornost organizma, a i odličan je “čistač”. 

Dakle, priča o četiri lopova stiže iz vremena kad je Francuskom početkom XVII veka vladala kuga. U gradu Tuluzu su četiri lopova pljačkali leševe preminulih bolesnika a da se sami nisu zarazili. Konačno su uhvaćeni i, neminovno, osuđeni na smrt. Međutim, pošto je zaista bilo neverovatno da se za sve to vreme nisu razboleli, ponuđen im je život u zamenu za otkrivanje tajnog načina na koji su se branili od kuge. 

Tako se saznalo za čudotvornu mešavinu kadulje, timijana, ruzmarina i lavande, koju su lopovi potapali u sirće i mazali se tim aseptičnim losionom, što ih je vrlo efikasno zaštitilo od smrtonosne bolesti. Vek kasnije, lopovi iz Marselja su njihovom leku dodali i beli luk, i otada je losion četiri lopova postao nezaobilazan u kućnoj apoteci. 

Naravno, i danas ga možemo koristiti da bismo se zaštitili od epidemije gripa i drugih bolesti. Umesto mazanja losionom možemo koristiti Čaj četiri lopova, i to najbolje tako što ćemo svako jutro popiti šolju tog čaja sa medom i limunom. U slučaju bolesti, iscrpljenosti ili prilikom intenzivne kure čišćenja organizma preporučujemo da pijete litar dnevno, s tim da se ne uzima uveče jer ima tako snažno stimulatino dejstvo da može izazvati nesanicu. Međutim, ako je pred vama radna noć, popijte Čaj četiri lopova da biste se razbudili i dodatno “napunili baterije”. 

Čaj se priprema tako što se u litar ključale vode stavi supena kašika kadulje, trećina kašike ruzmarina, nešto manje timijana i samo na vrh kašike lavande. Pustite da minut-dva kuva, potom isključite, poklopite i ostavite petnaestak minuta. Procedite i onda dodajte limun i med. Tako pripremljen čaj može ceo dan ostati svež, samo ga treba držati u poklopljenoj posudi.

J.V.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.