Advokat je novi selektor Srbije!

Nisam želeo da radim kao trener u klubu. Bilo je kontakata sa Južnoafrikancima, ali od toga nije bilo ništa. Fudbalski savez Srbije je bio uporniji. Srbi imaju dobar tim i možemo da se koncentrišemo na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj - rekao je Advokat za holandske medije i potvrdio da će ugovor trajati zaključno sa krajem kontinentalnog šampionata.

- Mislim da imamo dobre šanse, budući da će na EVRO 2016 učestvovati 24 umesto 16 selekcija. U suštini je dogovoreno da Srbiju vodim do kraja turnira u Francuskoj, ali nije isključeno da saradnja bude ranije okončana ukoliko se ne kvalifikujemo - objasnio je 66-godišnji Advokat.

Podsetimo, "orlove" je posle odlaska Siniše Mihajlovića zamenio vršilac dužnosti Ljubinko Drulović, ali su čelnici nacionalnog saveza odlučili da poverenje ukažu Advokatu. Predsednik FSS Tomislav Karadžić je često naglašavao da je najveća prepreka za Drulovićevo angažovanje njegovo neiskustvo.

Advokat je tokom bogate trenerske karijere vodio Harlem, Dordreht, reprezentacije Holandije, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Južne Koreje i Rusije, Belgije, PSV, Rendžers i AZ Alkmar. Nacionalni tim Srbije je u grupi I kvalifikacija za EVRO 2016. godine koje će trajati od 10. juna do 10. jula. Za plasman na kontinentalni šampionat "orlovi" će se boriti sa Portugalijom, Danskom, Jermenijom i Albanijom. U grupi se nalazi i Francuska koja se kao domaćin automatski plasirala, pa mečevi sa "trikolorima" neće biti bodovani. Srbija će 7. septembra ugostiti Francuze, a 11. oktobra je očekuje prvi takmičarski meč, u Jermeniji.

Izvor: Sportal.rs

Pogledajte još