Vučić naložio smenu zamenika direktora "Laste"!

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naložio je danas da se do kraja dana smeni zamenik generalnog direktora “Laste” i odbornik SNS Nebojša Tomović, jer je, navodno, na reprezentaciju potrošio 400.000 dinara za tri meseca, od kada je postavljen na to mesto.

“Blic” navodi da je Tomovićeva plata 260.000 dinara, ali da “nije prestajao da jede i pije na račun preduzeca” i da je za samo pet dana u jednom beogradskom restoranu potrošio 86.000 dinara, odnosno dve prosečne srpske plate. Dodaje se da su sindikati “Laste” došli do tih računa.

Sindikati “Laste” tvrdi, prenosi list, da je zamenik generalnog direktora pored vožnje službenim automobilima često tankovao gorivo i u lični auto, pa je u izveštaju za prošlu godinu, o potrošnji goriva za službeni automobil navedeno da je “pređeno 256 kilometara, a potrošeno 240 litara benzina”.

Predsedik Samostalnog sindikata “Laste” Nebojša Mirović rekao je “Blicu” da je, sa kolegama iz ASNS, dokumentaciju predao predsedniku Nadzornog odbora Zoranu Babiću, ali da se posle toga ništa nije dogodilo, dok je Babić najavio “održavanje sednice Nadzornog odbora tokom sedmice, na kojoj će Tomović biti glavna tema”.

Rezigniran ponašanjem odbornika SNS, Vučić je dao nalog da se Tomović smeni do kraja dana, piše “Blic”.

Izvor: Telegraf

Pogledajte još