Dijana – boginja iz Versace vaze

Razgovara Dijana Janković sa drugaricom.

- Drugarice, gde ćeš na more?
- Pusti me u k.... Nemam para. Nigde.
- Je l’ to u Grčkoj?

Ovaj unerbesni tvit danima je kružio veoma popularnom društvenom mrežom i pre nego što je emitiovano izdanje emisije “Život u trendu”, u kojem je mlada pevačica Dijana Janković prošetala novinara kroz sve prostorije svoje velelepne vile. S posebnim zadržavanem u garderoberu. Samo dva dana nakon što je prilog emitovan, prepeljara Dijane Janković dobila je svoju stranu na Fejsbuku, Versace vaza je već ušla u svaki drugi vic o ovoj pevačici, kao i Fendi nameštaj koji je birala sa mužem.

Dijana je naročito briljirala u svom garderoberu prestašena da će gledaoci, željni da saznaju svaki detalj iz njenog raskošnog života, pomisliti da je to sve što ona ima. Nekoliko puta je naglasila da treba da ubaci još stvrai koje nije uspela na vreme da preseli u svoju omiljenu prostoriju. Dijana je, naravno, odmah svrastana u klasu sponzoruša i u skladu s tim osuđena je na sva usta, ali jedna stvar u svemu tome ostala je nejasna. Sve i da ova pevačica jeste zgodnjikavi predator koji se dočepao željenog plena na srpskom medijskom nebu, to nije ništa novo. Sponozoruše nisu od juče, a Srbija se pokazala kao odličan rasadnik ove sorte, pa je i izvoznik u neke srećnije krajeve. Sponzoruše takođe nisu osobe koje dolaze samo iz sveta estrade - ima ih u politici, u medijima, svim porama društva... I u svim društvenim slojevima.

Razlika je samo u ulovu, i to je jedini parametar po kome se sponzoruše rangiraju. Dijana Janković nije ni prva ni poslednja. I zbog toga je ta količina osuđivanja po društvenim mrežama pomalo zbnjujuća. Poznato je da nama ne treba mnogo da se uživimo u ulogu sudije, da se uigramo moralnih gromada i da svako malo tražimo nekoga koga ćemo posaditi i založito na lomači. U tom sportu su najuspešniji oni koji bi se na tri-četiri menjaili s Dijanom Janković, a moguće je da bi nas na njenom mestu uveli čak i podrum vile. Tome nisu odolele ni određene estradne ličnosti podjednako “problematičnih” biografija.

Rešenje je sasvim jednostavno. Nije problem u tome što je neko seo na dobitnu kartu i odlučio da to podeli sa ostatkom sveta. Srbi su poznati po tome da nijedan uspeh ne doživljavaju kao pravi ako svi drugi nisu obavešteni o njemu. Fama o uspehu i prepričavaje istog značajnija je i od samog upeha. To zna i Dijana Janković. Zbog toga nas je sa ekrana zasula cvećem iz svoje Versaće vaze, slikom Olje Ivanjicki i tašnom koju imaju samo ona i Lejdi Gaga, a još nije stigla da je ponovi. Ali je zato fantastično procenila šta gledaoci žele, pa je predstavljajući svoje čizme i razne skopocene andromolje izgovarala fenomenalnu rečenicu: “Ekskluzivno u vašoj emisiji, moje nove čizme; premijerno za vašu emisju moja nova torba”.

Vratimo se na rešenje. Ono što izaziva bes, jeste činjenica da Dijana Janković ničim nije bila predodređena za to što je dobila. Ona je samo jedna u nizu devojčuraka koje sanjaju isti san. I baš se njoj zalomilo da ga ostvari. I nija ga zaslužila i ama baš nikako se nije pomučila da dobije sve što je dobila. I to je ono što nas izbacuje iz takta.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.