Mišković ostaje i bez "Najka"?

Sportski brend “Najk” od 1. janura naredne godine neće više biti pod kapom “Delta sporta”, prenosi portal “eKapija“.

Naime, kako se može videti iz brojnih oglasa za posao koji su osvanuli ovih dana na internetu, glavni zastupnik brenda “Najk” u Srbiji od 2015. godine biće kompanija “Sport tajm”.

Prema podacima Agencije za privredne registre, kompanija “Sport tajm” (Sport Time), iako u međuvremenu nije pokazivala značajnije poslovne aktivnosti, osnovana je još 2004. godine, piše “eKapija“. Vlasnici “Sport tajma“ su Borislav i Dragan Stanojlović, sa udelom od po 50 odsto.
Foto: Promo

Foto: Promo

Firma trenutno nema nijednog zaposlenog, a sudeći prema oglasima objavljenim na Infostudu potrebni su im marketing i brend menadžeri, komercijaliste, IT menadžeri, menadžeri prodaje, zatim menadžeri maloprodajnih objekata, ali i generalni direktor.

Portal “eKapija“ podseća da je Borislav Stanojlović vlasnik lanca sportskih radnji “Sport vižn“ (Sport Vision).

Kompanija “Delta sport”, koja je deo holdinga Miroslava Miškovića, saopštila je sredinom prošle godine da će se fokusirati na ključni biznis, odnosno na poslovanje sa najvećim partnerom, kompanijom “Najk”, te da će u narednom periodu sve raspoložive kapacitete usmeriti ka tom strateškom partneru.
Foto: Promo

Foto: Promo

U međuvremenu je zastupništvo za brendove “Aldo“, “Aksesorajz“ (Accessorize), “Monsun“ (Monsoon), “Serdžent Mejdžor“ (Sergent Major) i “Kosta kofi“ (Costa Coffee) u Srbiji, od “Delta sporta” preuzela kompanija “Ritejl grup Balkans“ (Retail Group Balkans), koja posluje u okviru “Fawaz Alhokair“ grupacije iz Saudijske Arabije.

Tako je “Najk” ostao jedini brend koji trenutno zastupa “Delta sport”, ali će se, sudeći prema poslednjim najavama, i to promeniti od Nove godine.

Kompanija Miroslava Miškovića nije se zvanično oglašavala ovim povodom.

Izvor: Telegraf.rs

Pogledajte još