ŽIVE BOMBE: Magarci i psi napunjeni eksplozivom glavno oružje džihadista!

Vojne jedinice Hamasa su podmetnule bombe u pse i magarce, gde su bombe tempirane da eksplodiraju i unište izraelsko vojno telo u ratnoj Gazi.

Baš kao i bombaši-samoubice i ratnici obučeni kao žene, psi i magarci punjeni bombama su još jedno oružje džihadista. Izraelska Odbrambena sila inžinjera je upozorila trupe da, ma koliko bile povređene, ne prilaze životinjama na ulici jer postoji opasnost da će eksplodirati.

Tehnika punjenja životinja eksplozivom je viđena nebrojeno puta u ratu Britanaca i Talibana u Helmandu, u Avganistanu.

Britanske trupe su trenirane da nikada ne prilaze magarcima sa ćebadima na leđima, jer bi upravo ta ćebad mogla da sakrivaju bombu koja ekslodira istog trenutka kada vojnik priđe bliže.

Jedan izraelski izvor je rekao listu The Daily Mirror:

“Borci Hamasa su odlično istreirani i ovo je najjača odbrana i najbolji otpor koji je Izrael imao u Gazi. Međutim, okrenuli su se nekim prilično sablasnim metodama - pune eksplozivom ili taj isti eksploziv vezuju za magarce i pse, i ostavljaju ih da šetaju ulicama kojima ide neprijatelj. Doduše, ovo je prvi put da su Hamasci postavili toliko bombi u životinje - očajnički žele da izazovu što više smrti u redovima izraelskih trupa’’.

Danas, izgledi da se situacija smiri su jako mali jer su palestinske porodice zagrižene da se izbore. Stopa smrti je stigla do više od 700 Palestinaca i oko 34 Izraelca.

Izrael je lansirao više od 3300 raketa od početka sukoba, dok su Palestinci na Izrael ispaljili više od 2250 vojnih raketa.

Izvor: IrishMirror.ie

Pogledajte još