Dačić:Voleo bih da mi izađu na crtu

"Ne bežim od protivkandidata, ja bih i voleo da mi neko izađe na crtu", rekao je Dačić novinarima uoči Glavnog odbora te stranke u Beogradu.

Dačić je istakao da se i sam svojevremeno borio za funkciju predsednika Socijalističke partije Srbije i da ne bi imao ništa protiv da na predstojećem kongresu on ima protivkandidata.

"Ja sam se borio za mesto predsednika uz protivnike, imao sam četiri protivkandidata, a izabran za predsednika Glavnog odbora uz protivljenje Slobodana Miloševića. Mislim da većeg protivnika neću imati", rekao je Dačić istakavši da problema u SPS nema.

Na pitanje da li misli da bi neko drugi mogao dobro da vodi stranku, on je kazao da bi sigurno prepustio mesto predsednika SPS da misli tako.

Dačić je rekao da će u septembru Glavni odbor SPS doneti odluku o održavanju kongresa, izabrati organizacioni odbor iza njegovo održavbanje i razne odbore koji ce pripremati izmene statuta stranke.

"Smatram da je za SPS kao partiju dugog trajanja neophodno da izvrši revitalizaciju, modernizaciju stranke sa ciljem da naša partija bude moderna socijaldemokratska stranka evropske orijentacije", istakao je Dačić.

Kako je naveo, cilj SPS je da na sledećim izborima na svim nivoima osvoji što veći broj glasova, jer se, kako je ocenio, politička scena u Srbiji koja se mnogo promenila zahteva da program bude prihvatljiviji za građane i primereniji vremenu, uslovima i problemima sa kojima se Srbija suočava.

Dačić je naveo da će na današnjoj sednici Glavnog odbora biće analizirano učešće ministara SPS za sto dana Vlade Srbije.

On je izrazio zadovoljstvom radom ministara iz SPS - ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića i ministarkom poljoprivrede i životne sredine Snežanom Bogosavljević-Bošković, jer su, kako je ocenio, adekvatno reagovali tokom vanredne situacije izazvane poplavama koja je u mnogome obeležila prvih 100 dana rada vlade.

Dačić koji je i ministar spoljnih poslova u ovoj vladi rekao je da smatra velikim dostignućem to što je na bolje promenjen međunarodni položaj Srbije u odnosu na raniji period.

Na pitanje o eventualnoj smeni direktora javnih preduzeća, među kojima je i direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, Dačić je odgovorio da je to pitanje za premijera.

Izvor: B92

Pogledajte još