Vučić najavio otpuštanje najmanje 300 direktora

- Mnogi i dosta njih, mnogi se pominju u medijima. Ići će njihova razrešenja na sednicu vlade, a novi će doći konkursom. Ne bih da se izjašnjavam poimence, biće smenjeno više od petoro važnih i moćnih direktora. Smenjujemo one koji su postigli loše rezultate - kazao je Vučić u intervjuu za dnevni list "Kurir".

On je rekao da je Vlada Srbije ispunila deset od 11 stvari koje je izneo u svom ekspozeu.

- Od 11 stvari koje sam rekao u ekspozeu, deset smo ispunili. Samo jednu nismo, a to je smanjenje plata u javnom sektoru. Ispunjeno je 92 odsto plana i to uprkos poplavama koje su nas pogodile i čije su posledice razorne po ekonomiju - oduzimaju nam jedan odsto BDP-a, smanjuju rast, uvode nas u recesiju - dodao je premijer.

O novom Zakonu o radu, Vučić je naveo da zbog donošenja tog zakona u narednih sedam godina neći biti 350.000 otkaza.

- Evo, ja vam kažem, u narednih sedam godina neće biti 350.000 otkaza. Ljudi ne razumeju da u ovoj zemlji moraju da se ponašaju tržišno, što mi je čak i (nemačka kancelarka) Angela Merkel više puta ponovila - tržište, konkurencija, takmičenje - rekao Vučić.

Vučić je, kako navodi „Kurir“, najavio da će bez fotelje ostati i najmanje 300 direktora u EPS-u i svi ministri koji ne budu poštovali satnicu tačnog vremena dolaska na posao.

On je napomenuo i da neće biti poskupljenja struje sve dok se ne reše drugi problemi u EPS-u, a to su, kako je naglasio, 18 odsto ukradene električne energije, 15 do 20 odsto neplaćenih računa i 600 direktora u EPS-u.

Kako je objasnio, čitava vlada je angažovana na pronalaženju strateškog partnera za Železaru u Smederevu, i izrazio nadu da će se naći rešenje u narednih nekoliko nedelja.

- Cela vlada je angažovana na pronalaženju strateškog partnera za Smederevo, iako je postojala ideja da treba da pogasimo sve i da damo otpremninu radnicima, moja je ideja bila da nadjemo rešenje. Nadam se da ćemo naći rešenje u narednih nekoliko dana i nedelja - naveo je predsednik Vlade Srbije.

Izvor: Alo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.