Stalno kijate i kašljete? Krivac je stvar koja se nalazi u vašem domu!

Verovali ili ne, krivac je veš mašina!

Ukoliko je ne koristite pravilno, mašina za veš može da bude pravi magnet za bakterije i buđ koji, kad se jednom “uvuku” u zidove kupatila, mogu da izazovu niz simptoma nalik alergijama.

Naime, nakon vađenja opranog veša, većina domaćica zatvori vrata, kao i posudicu za doziranje praška i omekšivača. Potpuno pogrešno!

U mašinama za veš uvek ostane malo vode, a gde je vlaga, tu su i dobri uslovi za razvoj bakterija. Zato, umesto stare navike, primenite novu, kako bi voda koja je ostala u mašini isparila, a vi se zaštitili od zaraza.

ŠOKANTNO: Više od pola miliona Srba, pati od OVOG virusa!

Dodatni savet je da, s vremena na vreme, izvadite posudu za prašak i proverite da li je kanal za vodu koji se nalazi iza nje čist ili se u njemu nalaze tvrdokorne naslage gipsa iz praška. Uklonite ih nekim oštrim predmetom.

Materije od kojih se prave praškovi su biorazgradive, što ih čini izvorom bakterija i buđi. One mogu da stvore sluzave tragove i crne mrlje užasnog mirisa, a to vam, priznaćete, nije potrebno...

OPREZ: Bakterije vrebaju sa svih strana!

Ukoliko ste godinama pogrešno koristili veš mašinu, a imate kijavicu, kašljete i suze vam oči, pokušajte da stvorite zdraviju atmosferu u kupatilu češćim provetravanjem i krečenjem, jer ono omogućava zidovima da “prodišu”. Takođe, pločice i sanitarije izribajte mešavinom sirćeta i sode bikarbone umesto klasičnim dezinfekcionim sredstvima kako biste izbegli dodatnu iritaciju sluzokože.

Izvor:Dnevno.hr/nadlanu

Pogledajte još