Elite Model Look Serbia

U prelepo dekorisanoj Kristalnoj dvorani hotela Hajat, održan je četrnaesti izbor "Elite Model Look". U prisustvu mnogobrojnih zvanica, ali i roditelja i drugara učesnica, defilovalo je dvanest devojčica uzrasta od 14 do 18 godina. Nakon velike muke žirija, za najlepšu je proglašena Simona Andrejić iz Beograda

- Presrećna sam zbog pobede, i zahvalna mami koja me je prijavila na ovo takmičenje. Imam petnaest godina i tek sam krenula u Treću beogradsku gimnaziju, mada ako zbog karijere budem morala, preći ću na vanredno školovanje. Pored manekenstva koje obožavam, bavim se plesom i mačevanjem - kratko je odgovorila pobednica, otrčavši u zagrljaj porodice.

Trećeplasirana je osamnaestogodišnja Jelena Jokić, a drugoplasirana petnestogodišnja Nevena Rokvić. Pored titule najlepše, Simona će našu zemlju predstavljati na svetskom takmičenju, u oktobru mesecu. Mesto održavanja je za sada još tajna.

Dok je žiri sastančio i sabirao glasove mnogobrojnih članova, među kojima su bile i glumica Milica Milša i novinarka Duška Jovanić, goste u sali je zabavljala grupa "Zana". U prvim redovima sedeli su Mirka Vasiljević, Verica Rakočevic, Cile Marinković, Žarko Jokanović...

"Elite model look" je postao sinonim za pronalaženje novih lica i odskočna daska u karijerama svetskih modela. Takođe, ovaj izbor opravdava stalno rastuća očekivanja velikog broja novinara i modnih eksperata koji ga prate. Svake godine, za "Elite" se prijavi preko 500.000 devojaka širom sveta, a nacionalni izbori se odrzavaju u preko 60 zemalja. Pobednica nacionalnog finala odlazi na Svetsko finale, dogadaj koji predstavlja dvonedeljni medijski magnet koji se sastoji od obuke za modele, foto snimanja, intervjua sa agentima iz 24 ekspoziture "Elita" širom sveta i večeri proglašenja pobednice. Predsedava žiri sačinjen od najslavnijih modela, svetski renomiranih fotografa, internacionalnih dizajnera i drugih modnih eksperata.

Tekst: Jelena Antonijević
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još