SAD: Satanisti podržavaju abortus

Ovaj zakon, aktivan u 35 država SAD, nalažu da osobe koje sprovode abortus moraju da daju informacije koje idu u prilog životu svim ženama koje žele da abortiraju kako bi pružili „balans“ donošenju odluke.

Sudeći po Hramu satanista, ovi materijali su ranije davali netačne ili obmanjujuće tvdnje i lažno povezivali abortus i rak dojke.

Presuda u slučaju „Hobi Lobi“, u kojoj je Vrhovni sud izjavio da privatne kompanije ne moraju da plaćaju kontracepciju zaposlenih na osnovu religioznih osnova, sada koriste i satanisti kao presedan kako bi se borili protiv ovog zakona.

„Iako smatramo da imamo dovoljno jak slučaj za izuzeće bez obzira na Hobi Lobi presudu, Vrhovni sud je odlučio da su religiozna verovanja toliko sveta da mogu da nadjačaju naučne činjenice. Ovo je postalo jasno kada su kompaniji Hobi Lobi dozvolili da tvrdi da pojedina kontraceptivna sredstva mogu imati isto dejstvo kao i pilula za jutro posle - iako to nije istina. Zbog poštovanja koje je iskazano religioznim verovanjima, i činjenice da su naša verovanja bazirana na najboljem dostupnom znanju, očekujemo da je to dovoljno da budemo izuzeti od ovog informacionog materijala“, izjavio je portparol Hrama satanista.

U proteklo vreme ovaj hram je bio uključen i u brojne druge kampanje koje za cilj imaju odvajanje države od crkve.

Izvor: B92

Pogledajte još