Tragedija kod Prijedora: Izrešetani u kafiću

Hicima iz vatrenog oružja u ugostiteljskom objektu „San“ u Trnopolju ubijeni su Muharem Balić (62) i Almir Redžić (48). Na njih je u utorak oko pola sata posle ponoći pucao zasad nepoznati napadač, koji je posle zločina pobegao. Do zaključenja ovog izdanja „Novosti“ policijska potraga za ubicom je i dalje trajala.

Kako smo nezvanično saznali, ubistvo se dogodilo kada su Balić i Redžić ostali sami u kafeu, u koji su došli da popiju po piće, nakon proslave Bajrama u krugu porodica. Pronašao ih je vlasnik ugostiteljskog objekta.

- Ostavio sam ih da popiju piće i da posle sami zaključaju i ostave mi ključ. Ušao sam potom u kuću i čuo dva pucnja. Kada sam otišao do lokala zatekao sam ih mrtve kako leže na podu. Ne mogu sebi da dođem - priča potreseni vlasnik kafića „San“ Irfan Redžić.

Komšije su u neverici. Hodaju oko mesta ubistva, gde su ostala parkirana dva automobila, Balićev i Redžićev. Niko ne može da pretpostavi motiv ubistva. Kažu da je Balić penziju zaradio u Austriji, a Redžić je imao farmu ovaca. Znali su se s komšijama sastati na partiji „bele“. Tvrde da tu „nije bilo kockanja, niti su imali neprijatelja“. Nezvanično saznajemo da je Redžić pre rata navodno ubio suprugu, za šta je odležao sedmogodišnju zatvorsku kaznu.

- Za tragediju mi je javio drugi sin, ali mi je tek ujutru rekao šta se desilo, jer nije želeo da se potresem zbog mog zdravstvenog stanja. Moj sin nije imao nikakvih neprijatelja, uzgajao je ovce. Ne znam šta se to moglo desiti - kroz suze priča Nedžib Redžić, otac ubijenog Almira.

Komšije kažu da su čule rafalne pucnje. Videli su i da je jedan automobil neposredno pre ispaljenih rafala stao pred kafanu i ubrzo se udaljio velikom brzinom.

POTRAGA
Prijedorska policija još traga i za Goranom Kesićem (45), koji je u bekstvu od subote ujutro. On je nakon svađe u dvorištu kuće u Gašića naselju nožem izbo Prijedorčane Mirka Kneževića (42) i Dušana Majkića (20), nakon čega je pobegao.

Knežević je teže povređen, nakon čega je prebačen u prijedorsku Opštu bolnicu, gde je i operisan, dok je Majkić prošao sa lakšim povredama.

izvor: novosti

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.