Hitna pomoć nije želela da preveze smrtno povređenu bebu

"Hitna pomoć je došla 30-40 minuta posle nesreće sa dva vozila u koja je moguće smestiti samo po jednog povređenog. Najžalosnije je što su procenili da je osmomesečna beba najstabilnija i ostavili je da leži. Detence je bilo mirno, pa su smatrali da su drugi pacijenti hitniji. Bebu čak nije prevezla Hitna pomoć, nego putnici koji su imali vozilo i koji su onda išli iza ambulantnih kola do urgentnog centra. Neko je našao mleko u slupanim kolima i dao ga ženi koja je držala bebu u rukama", rekao je za "MK njuz" jedan od očevidaca nesreće.

Svedok tragičnih zbivanja je rekao i da nije mogao da veruje da je beba umrla.

"Najviše me frustrira što je medicinsko osoblje izjavilo da su uradili sve što su mogli, a procenili su da je dete stabilno i nisu ga do kraja ni pregledali", rekao je svedok i dodao da je petogodišnje dete bilo svesno.

Očevici navode i da je Hitna pomoć bila potpuno nespremna, da su "išli u Veles pa se vraćali", "nisu znali koga pre da prevezu" i da je "agonija trajala oko dva sata".

Udes je, prema prvim nalazima mekedonske policije, izazvao Nišlija Rajko Radojković (21). On je prilikom preticanja udario fordom direktno u "škodu fabiju". Radojković se sa devojkom Milicom Novović (19) i drugom Nikolom Gavrilovićem (20) vraćao s letovanja u Grčkoj. Nakon udesa njih troje su prebačeni u bolnicu u Skoplju i niko nije životno ugrožen. Tužilaštvo još nije saslušalo povređene jer su u teškom stanju.

Milorad Gavrilović, Nikolin otac, koji živi u niškom selu Lalinske Pojate, kaže da je troje mladih otišlo na more prošlog utorka. U kući Radojkovića u niškom naselju Beverli hils juče nije bilo nikoga. Komšije kažu da su Radojkovići otputovali u Skoplje.

Milica živi u Frankfurtu, a u Srbiju je došla da bi godišnji odmor provela s Rajkom.

Izvor: Alo!

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.