SPAVAJTE I MRŠAVITE: Večera koja topi salo!

Riba

Bogata je omega-3 masnim kiselinama i proteinima. Ljudi kojima nedostaju omega-3 masne kiseline lošije spavaju tokom noći, a to vodi nezdravoj ishrani.

Ista je situacija i sa belim pilećim mesom. Grilujte ga, obarite ili ispecite na teflonu, i pojedite za večeru. Proteini će vas brzo zasitit i “Krenuti u akciju” topljenja salčića dok vi budete spavali...

Probajte i DIJETU BEZ DIJETE

Orasi

Orasi podižu nivo magnezijuma, a takođe obiluju omega-3 masnim kiselinama. Pomoći će vam da bolje spavate, a i smanjiće rizik od bolesti srca, raka i dijabetesa. Oni, takođe, drže sitost, baš kao i bademi – zato su idealni za večernji obrok.

Mlečni proizvodi

Mleko je bogato kalcijumom. Istraživanje iz 2010. godine sprovedeno među ženama koje su pred menopauzom, a koje su konzumirale hranu bogatu kalcijumom, pokazalo je da su izgubile značajne količine masnih naslaga. Osim što pomaže u topljenju sala, kalcijum poboljšava i vaš san. Dakle, pre odlaska na počinak, dobro se najedite – možete i da kombinujete mlečne proizvode sa mesom i orašastim plodovima – rezultati neće izostati!

I ovih 5 namirnica će vam istopiti salce

Izvor: Dnevno.hr/nadlanu

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.