Ubio prvog komšiju zbog 5.000 dinara

Ćerka žrtve Gordana Pejčić kaže kako se sa ocem poslednji put čula prošle srede.

"Dan kasnije, u četvrtak, i sestra se čula s njim. U ponedeljak sam ga opet zvala, ali je veza stalno bila zauzeta, to jest slušalica je bila podignuta. Uplašila sam se jer je star, kretao se pomoću dva štapa, slabo je video... Pomislila sam da je pao i povredio se", priča i dalje potresena Gordana Pejčić.

Uplašena za oca, ona je pozvala komšiju Nikolu R., koji je obilazio Jovana.

"Tata je plaćao Nikoli da ga brije, da mu ode do prodavnice, unese drva... Od tih para je Nikola živeo. Kad god bih ga zvala ranije, zamolila bih ga da samo pogleda kroz očev prozor da vidi da li je dobro. Međutim, tog dana mi se ni on nije javljao na mobilni"
, priča Gordana.

Ona je potom pozvala drugog komšiju.

"Čovek se našao u čudu. Kaže da je Nikola u petak išao ulicom i navodno pričao sa mnom telefonom tako da ga svi čuju: 'Znači, Jovan će biti kod tebe u Deliblatu do ponedeljka. Ti ćeš ga vratiti u selo'. Svi su mislili da je tata kod mene u gostima, pa se nisu iznenadili što ga ne viđaju. Međutim, Nikola je sve lagao. Verovatno mi je još u četvrtak ubio oca", kaže ćerka žrtve.

Gordana, njena sestra Ratka i brat odmah su se uputili u Dolovo.

"Kuća je bila zaključana. Pogledali smo kroz prozor. Na njemu su se bile nakupile muve. Otac je ležao na stolu, glava mu je bila prekrivena peškirom, a oko njega lokva krvi. Odmah smo pozvali policiju. Vrata od garaže su bila otvorena, pretpostavljamo da je Nikola tako i pobegao", kaže Ratka Moldovan, druga ćerka ubijenog.

Prema rečima porodice žrtve, policija je brzo uhapsila osumnjičenog.

"Nikola je popio 'bensedin' i rakiju. Kad je policija došla kod njega, ležao je u krevetu, nije reagovao... Glumio je da se šlogirao! Policajci su ga priveli, a kako sam čula, priznao je ubistvo", kaže ćerka Gordana.

Sestre kažu da sumnjaju da je iz kuće nestalo oko 5.000 dinara.

"Otac mi je rekao da mu je Nikola uvek tražio više para za to što mu pomaže i obilazi ga. Verovatno ga je zbog novca i ubio"
, kaže potresena Gordana.

Izvor: Kurir

Pogledajte još