Otac poginule bebe izgubljen luta bolnicom

Marinković je otpušten iz bolnice kada su mu sanirane lakše povrede, ali je juče ceo dan proveo obilazeći svoju teško povređenu suprugu Mariju (30), brata Nikolu (24) i sina Matiju (5).

Umotan u zavoje, Dragan je potpuno izgubljen lutao hodnicima bolnice, ne želeći da razgovara ni sa kim. Obeshrabrujuće vesti da mu je brat i dalje u kritičnom stanju dotukle su ga. Bolničko osoblje pokušalo je da ga uteši, ali je on ceo dan proveo šetajući od sobe do sobe.

"U šoku sam, to je sve što mogu da kažem", prošaputao je Dragan dok se vraćao iz posete supruzi Mariji, čije se stanje stabilizovalo, dok se sin Matija oporavlja.

Poslednji lekarski izveštaj donekle je ohrabrio porodicu Marinković iz Ćuprije.

"Prijatelji i rodbina nas hrabre da istrajemo u ovom teškom trenutku. Doktori kažu da su operacije Matije i Marije bile uspešne, ali ne dozvoljavaju posete. Veoma smo zabrinuti zbog Nikole, ali verujemo da će prevazići krizu i da će se probuditi. On je mlad i jak, sportista. Baka Divna je neutešna, ali jaka i veruje u uspešan oporavak naših najmilijih"
, rekla je snaja Milena Marinković.

Nikola Gavrilović (20) iz Lalinskih pojata kod Niša, koji je povređen u “fordu”, mogao bi već danas da bude pušten iz bolnice nakon što mu je u prelomljenu butnu kost ugrađena šipka.

"Supruga je u Skoplju kod njega. Čekamo zeleno svetlo da bude otpušten"
, rekao je Gavrilović.
Stanje putnice iz “forda” Milice Novović (19) je stabilno, dok ispred sobe vozača Rajka Radojkovića (21), za koga se sumnja da je izazvao sudar, dežura policija.

Podsetimo, udes se dogodio pre četiri dana na putu Đevđelija-Veles, kada se „ford“ sudario sa „škodom“ u kojoj je bila porodica Marinković. Beba Andrija je preminuo, a sedam putnika je povređeno u dva vozila.

Baka nastradale bebe: Do juče mi je pevao, sada spava u kapeli

Plač i molitve od ponedeljka odjekuju porodičnom kućom Draganovih roditelja Miroljuba i Divne Marinković u Ćupriji.

Draganova majka Divna kroz suze priča da su strašnu vest dobili oko 10 ujutru, dva i po sata posle nesreće.

"Zvao me je Dragan, i kad sam čula njegov glas, mislila sam da će mi javiti da su već stigli na more. U šoku, jedva je ispričao šta im se dogodilo. Moje malo unuče, koje mi je do juče pevalo, prvi put je krenulo na more, a stiglo je u smrt. Sad spava u kapeli. Da mi Bog bar Nikolu sačuva, on je dobro dete i vredan student, poneo je i knjige na more, da sprema ispit za uslov"
, grca Divna.

Divnina bratanica Evica, tešeći je, priča kako se Divna mučila još od mladosti, jer je dva brata, oca i majku izgubila kao dete, a sada je teška nevolja zadesila i njenu decu.

Izvor: Kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.