Đoković izgubio od Federera

BEOGRAD, 14. septembra 2009. (Beta) - Teniser Srbije Novak Đoković nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva SAD, pošto je noćas u polufinalnom meču izgubio od najboljeg tenisera sveta Rodžera Federera.

Đoković nije uspeo da se plasira u finale Otvorenog prvenstva SAD pošto je noćas izgubio od prvog nosioca i petostrukog osvajača trofeja Rodžera Federera sa 7:6, 7:5, 7:5.

"Mislim da sam bio blizu osvajanja sva tri seta. Kada se približim i uspem da dođem do brejk prilika neobjašnjivo počnem da pravim greške. Ne bih da pričam o sreći, ali mislim da je na ovom meču nisam imao. I zbog toga sam razočaran", rekao je Đoković posle meča.

Đoković je u šestom gemu prvog seta napravio brejk i poveo sa 4:2, ali je Švajcarac odmah vratio brejk, a zatim i izjednačio.

"Mislim da sam najgore odigrao u sedmom gemu prvog seta. Ko zna šta bi se desilo da sam poveo sa 5:2, možda bi se stvari promenile... Kada povedete u meču steknete veliku prednost, dobijete potrebno samopouzdanje, a protivniku postane mnogo teže", rekao je on.

Četvrti teniser sveta rekao je i da je zadovoljan igrom u drugom i trećem setu, ali da je razočaran što nije uspeo da iskoristi ukazane prilike.

"Voleo bih da sam iskoristio prilike. Kada su mi se ukazale šanse nisam uspeo da se snađem i to u nekoliko navrata. Zbog toga sam razočaran. Kada je trebalo da učinim nešto bolje - jednostavno nisam uspeo", rekao je Đoković.

"Ali to je tenis. Izgubio sam. Imao sam prilike, nisam ih iskoristio i zbog toga žalim. Međutim, predstoji mi još uspešnih godina u tenisu", dodao je on.

Federer će u finalu igrati protiv Argentinca Huana Martina Del Potra, koji je posle tri seta 6:2, 6:2, 6:2 pobedio Španca Rafaela Nadala.

To će biti 21. grend slem finale za Švajcarca, koji će pokušati da ostvari 41. uzastopnu pobedu na Ju Es openu i osvoji 16. grend slem trofej u karijeri.

"Sada sam smiren. Videćemo kako će sutra biti, ali voleo bih da  nastavim sa dobrim igrama. Bilo bi sjajno kada bih osvojio svoj prvi grend slem kao otac", rekao je Federer.

"Sada sam smiren. Videćemo kako će sutra biti, ali voleo bih da nastavim sa dobrim igrama. Bilo bi sjajno kada bih osvojio svoj prvi grend slem kao otac", rekao je Federer.

Pogledajte još