VIDEO: Vršac pod vodom, potok Mesić počeo da se izliva

Vrščani koji žive u blizini potoka Mesić, koji je čitavim tokom stigao do visine mostova, počeli su da postavljaju džakove. Međutim, voda se iz Mesića izlila u ulici Cara Lazara, ali i u Sinđelićevoj koja se nalazi u neposrednoj blizini centra grada.

Vrščani koji žive u blizini potoka Mesić već su počeli da se organizuju i pune džakove sa peskom kako bi uspeli vodu da zadrže u koritu.

Prema poslednjem saopštenju štaba za vanredne situacije, brana na Mesiću nije ugrožena i voda se još uvek nalazi u liniji redovne odbrane od poplava. Ove brane drže po 800 000 m3 vode i štiti grad od izlivanja potoka Mesić. Uskoro se očekuje novo saopštenje štaba. Inače, u Vršcu još uvek nije proglašena vanredna situacija.

Aktiviran je telefon Opštine Vršac za hitne pozive 800-533 na koji sugrađani mogu da prijave poplavljena domaćinstva, potraže pomoć vezanu za evakuaciju ljudstva, potraže pomoć i asistenciju komunalnog odeljenja; zatraže džakove sa peskom za odbranu od poplave kao i za sve hitne potrebe vezane za posledice od prekomerne vode.

Pogledajte kakvo je stanje na brani “Mesić” danas oko 18 časova

Štab za vanredne situacije u stalnom je zasedanju, a prema informacijama do podneva je palo preko 200 litara na metar kvadratni, što je više nego za ceo prosečno kišovit mesec.

Takođe, prema informacijama sa terena, put Vršac - Veliko Središte je zbog vode neprohodan za putnička vozila. Ulica Stevana Nemanje je teško prohodna, kritične su raskrsnice kod Vršačke pivare i kod gradske pijace. Podvožnjak na beogradskom putu je i dalje zatvoren.
Veliki broj gradskih ulica je još od noći pod vodom, a kako Blic saznaja u dosta kuća probila je voda, pa se veliki broj građana sa njom bori još od ranih jutarnjih sati. Inače, ulicama je voda plivala več nakon sat vremena od početka jakog nevremena koje je naišlo sinoć oko 23 časa.

Trenutno se čeka saopštenje opštinskog štaba za vanredne situacije, prve procene štete, ali i prognoza za naredne sate. Inače, kiša u Vršcu je prestala da pada oko 13 časova.

Izvor: Blic

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.