Kim Klajsters pobednica Otvorenog prvenstva SAD

BEOGRAD, 14.septembra 2009. (Beta) - Belgijanka Kim Klajsters pobednica je ovogodišnjeg Otvorenog prvenstva Sjedinjenih Američkih Država u tenisu, pošto je u finalu bila bolja od Dankinje Karoline Voznijacki.

Klajstersova, koja se na teniske terene vratila pre nekoliko meseci posle dvogodišnje pauze, pobedila je devetu teniserku sveta Voznijacki sa 2:0 po setovima (7-5, 6-3).

Ovom pobedom, Kim Klajsters je po drugi put osvojila pehar na terenima Flešing Medouza, pošto je na istom turniru trijumfovala i 2005. godine.

Takođe, postala je i prva teniserka koja je došla do titule, a da nije bila postavljena za nosioca.

"I dalje ne mogu da verujem da sam osvojila trofej. Želela sam da se vratim na teren upravo ovde, ali nisam očekivala da ću osvojiti titulu", rekla je Klajsters posle meča.

"Osećam se sjajno, ali i zbunjeno. Sve se brzo desilo, imali smo problema sa kišom u Njujorku, ali i meč protiv Serene Vilijams u polufinalu je bio čudan. Mnogo mi znači ova titula, sada ću moći da proslavim sa svojim suprugom i našom ćerkom, a to mi je najvažnije", dodala je ona.

Klajstersova je rekla da je pre dve godine odlučila da se povuče zbog nedostatka motivacije, ali i jer je želela da se posveti drugim stvarima.

"Nestalo mi je motivacije. Uz to mučile su me povrede i nisam 100  odsto mogla da se posvetim tenisu. Zatim, želela sam da se udam i osnujem porodicu i drago mi je što sam to uspela", rekla je.

"Srećna sam što sam se trijumfalno vratila, ali važnije mi je da budem dobra majka i supruga. Uspešno kombinujem porodične obaveze sa tenisom, a drago mi je što uživam veliku podršku najbližih", rekla je ona.

Pogledajte još