Slomljeno srce u digitalnoj eri: Kako da prebolite raskid

Ne tako davno, ostavljeni partner bi posle raskida, u tuzi i nemoći, prvo pocepao fotografije sa bivšom ljubavi. Ali, vremena se menjaju, pa danas u takvim situacijama najpre stradaju digitalni tragovi ljubavi.

Status veze na „Fejsbuku“ se menja najviše 17 sati posle prekida veze, kako bi ceo svet saznao šta se desilo.

Možda se vama ne žuri, ili vam nije stalo do toga da li će ceo svet znati za vaš raskid, ali ako druga osoba prva promeni status na "single", može da vas zaboli.

Posle tri do 15 dana, uklanjaju se zajedničke slike sa svih društvenih mreža na kojima su objavljene. Zanimljivo je da onaj ko je raskinuo to radi u najkraćem mogućem roku, dok su ostavljeni mnogo sporiji.

Ako je raskid bio baš gadan, obrisaćete jedno drugo iz prijatelja, a ako ste zaista povređeni, možete i da blokirate drugu stranu na fejsu, biće vam lakše.

Ne trebaju vam uspomene na nešto što nije uspelo. Ukoliko vam slike baš znače, sačuvajte ih u kompjuteru.

Sledeće su na redu fotografije iz mobilnog, pa mejlovi i SMS-ovi, da bi zatim usledilo čišćenje fizičkih podsetnika ljubavi - poklona, stvari bivšeg partnera... I onda, na kraju, dolazi brisanje njegovog broja iz imenika.

Nemojte lomiti telefon, nemojte brisati svoj Facebook profil, sve može da se obriše, tako da osoba koja vas je povredila potpuno nestane iz vašeg života.

Izvor: Novosti , Nadlanu

Pogledajte još