Braća Teofilovići nastupila u Otavi

OTAVA, 14. septembra 2009. (Beta) - Izvođači stare srpske vokalne muzike braća Teofilovići održali su minulog vikenda dva koncerta u auditorijumu Nacionalne biblioteke Kanade u Otavi.

Teofilovići su izveli pregršt starih pesama sa Kosova, iz južne i zapadne Srbije, kao i iz Makedonije. Na repertoaru su, pored ostalih, bile pesme "Dimitrio, sine Mitre", "Tri devojke zbor zborile", "Kaleš bre Anđo", "Jovano, Jovanke", "Oj, Moravo", ali i uslovno melodijski slične, a tematski različite, nostalgična-pečalbarska "Tuđa zemljo, tugo moja" i prirodom inspirisana "Ni prela gora, ni tkala".

Posebno oduševljenje publike izazvala je numera "Cveto, mori Cveto" u kojoj se glas dvojice pevača stapao u jedan, kao i interpretacije tugovanke "Zajdi, zajdi (jasno sonce)" i pesme "Marijo, bela kumrijo". Pre otavskih koncerata braća Teofilovići su nastupili u Montrealu, 18. septembra gostuju u Vankuveru, a kanadsku turneju zaključuju 26. septembra nastupom u Torontu sa gostima, tamošnjim uglednim horom "Kir Stefan Srbin".

Pogledajte još