Aleksandar Jovičić: Ponašanje DS-a i NDS-a je tragikomično

- U jednoj rečenici kažu da država kontroliše medije, a u istoj se plaše privatizacije medija. Strah pokazuju oni koji su na jedan potpuno tajanstven način omogućili privatizaciju Politike i Večernjih novosti pod okriljem Bogićevića i Miroslava Miškovića - rekao je Jovičić novinarima u Skupštini Srbije.

On je upitao da li opozicija "dovodi u pitanje i rad Saše Mirkovića sa Televizije B92, i da li će reći da on kreira zakon koji podržava vlast", i dodao da je zakon o javnom informisanju koji je donela prethodna vlast bio takav da je "morao da reaguje Ustavni sud, koliko je bio dobar".

Prema njegovim rečima, SNS želi da usvoji zakon koji je podržala gotovo čitava medjunarodna zajednica, Evroska komisija i stručna javnost, dok je u periodu vladavine DS i NDS novinarima "ispadala hemijska iz ruku kada bi pomislili da pišu kritički protiv vlasti".

- Mislim da građani Srbije mogu da očekuju potpuno transparentan zakon, u kom će tenderi biti javni, pozivi će biti javni, svako će imati uvid kako se vrši prvatizacija i nećemo imti zloupotrebe, da nam Bogićević, Mišković, ili ma ko to bio, privatizuje medije iza zavese na tajanstven i prikriven način - kazao je Jovičić.

izvor: Beta

Pogledajte još