Dodeljene MTV video nagrade

NJUJORK, 14. septembra 2009. (Beta) - Skoro tri meseca posle smrti, Majkl Džekson dominirao je na svečanoj dodeli MTV video nagrada, pošto su mu počast ukazale neke od najvećih zvezda svetske muzičke scene.

Na ceremoniji u Njujorku, Bijonse je dobila nagradu za spot godine, za numeru "Single Ladies", prenele su svetske agencije. Britni Spirs je nagrađena u kategoriji spot za pop numeru ("Womanizer"), grupa "Grin Dej" za oblast roka ("21 Guns"), a Eminem za hip hop ("We Made You"). Lejdi Gaga proglašena je za najbolju debitantkinju, za spot za "Poker Face". U kategoriji najbolji spot muškog izvođača pobedio je Ti-Aj, koji je sa Rijanom otpevao numeru "Live Your Life". Za najbolji spot ženskog izvođača proglašen je spot za numeru "You Belong With Me" Tejlor Svift.

Ipak, nagrađene je zasenio Džekson, koji je umro 25. juna u 51. godini. Najpre je Madona odala počast "jednom od najvećih telenata na svetu". Džekson "ne samo da je ulivao želju za plesom", kazala je, "već ste zahvaljujući njemu verovali da možete da letite", kazala je. "Napustila sam ga. Napustili smo ga i na neki način dopustili da to divno stvorenje koje je zapalilo svet neprimetno ode u zaborav", rekla je Madona i dodala da su Džeksonu "mnogi okrenuli leđa". "Živeo kralj!", zaključila je. Usledio je muzički segment posvećen Džeksonu u kojem je učestvovala i njegova sestra Dženet Džekson.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.