U restoranu 15 odsto popusta na večeru – ako se pomolite

Vlasnica "Merinog gurmanskog restorana" Meri Haglund kaže da je popust uvela pre četiri godine jer "je svaki put gane kada vidi da je niko na takav način zahvalan za ono što ima pred sobom", piše B92.

"To je trenutak vere, zahvalnosti na obroku. To nije u punom smislu politika kuće, nešto što smo propisali nekim pravilnikom, to je nešto što radimo zato što se tako osećamo", kaže Meri.

Popust od 15 odsto se (do sada) nigde nije oglašavao, a osoblju je dato diskreciono pravo da ga primene ili ne.

Meri ističe da joj je svejedno koje su veroispovesti njene mušterije. Naravno, kada je lokalni hrišćanski radio Z88,3 objavio fotografiju računa, to je izazvalo gomilu reakcija na internetu, a restoran se oglasio i saopštenjem:

"Mnogo se buke podiglo oko 15 odsto popusta. Ovo nije politika kuće, to je poklon koji dajemo običnim mušterijama, koje odvoje trenutak za nešto pre obroka. To je nekada molitva, a nekada samo trenutak kada uzimate vazduh i izolujete se od svakodnevne užurbanosti. Sa kim tada razgovarate ili o čemu razmišljate, to je vaša stvar. Živela sam u zemljama trećeg sveta gde ljudi umiru od gladi, a mi svi živimo u zemlji u kojoj ima hrane za sve. Ja to nikada ne uzimam zdravo za gotovo. Bude mi toplo oko srca kada vidim da u ljudima ima zahvalnosti. Molitva, meditacija ili samo disanje dok ste zahvalni otvara čakru srca. To je dobro za svakoga"

Meri je poručila da je to njen odgovor svima i da više neće komentarisati ovu temu, a među komentarima na internetu ima onih koji su oduševljeni njenim potslovanjem, ali i onih koji kažu da "molitva na javnom mestu nije u skladu sa Novim zavetom", kao i onih koji se pozivaju na Povelje o ljudskim pravima i zabranu verske diskriminacije.

Izvor: Novosti

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.