Vratite nam našu Tijanu: Potresno pismo drugova nestale devojčice

Ni devetog dana od nestanka Tijane Jurić (15) iz Subotice u bajmočkom naselju Rata niko ne zna šta se dogodilo sa devojčicom. Intenzivna policijska istraga još uvek ne daje konkretne rezultate, ali Tijanina porodica i drugari veruju da je ona živa i da će uskoro biti sa njima.

Njena sestra Saška i prijatelji Sanja, Maja, Milivoje, Veljko, Seba, Luka, Nataša, Stefan, Daki, Milica, Dejan, Boris i Milica napisali su pismo i uputili ga predsedniku Srbije, predsedniku Vlade i ministru policije.

Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani gospodine Tomislave Nikoliću, Aleksandre Vučiću i Nebojša Stefanoviću!

Prošlo je devet dana kako je nestala naša drugarica Tijana Jurić (15) iz Subotice. Dogodilo se to u našem Bajmoku. Policija sve čini kako bi je pronašla, ali je za nas, njene prijatelje neizvesnost koju preživljavamo teška i duga. Devet dana živimo bez saznanja o Tijani! Svim srcem verujemo da ćete učiniti sve što je u Vašoj moći, da se naše želje ostvare i da je ponovo zagrlimo, da je pronađete živu i zdravu i da nam je vratite. Jer, Vi to možete! Ono što mi možemo je da Vam opišemo šta osećamo i da Vas upoznamo sa našom Tijanom.

SAŠKA: Ona je moja sestra. Ne mogu, ne želim i neću da zamislim ni jedan dan svog života bez nje! Molim Vas vratite mi je! Mogu samo da verujem da ću moju ljubav ponovo zagrliti i da je iz tog zagrljaja neću lako pustiti. Želim da joj poručim da onaj poklon što mi je kupila na moru još uvek nisam raspakovala, čekam da to zajedno uradimo. Danima već budna sanjam kako otvara vrata kapije, širi ruke i i viče mi „Sale, vratila sam se!“. Naša soba bez tebe je prazna. Neću u nju bez tebe da se vraćam! Imale smo svoje male tajne koje nisam nikome odala. Čekam te! Oko mene je velika podrška i ljubav naših zajedničkih prijatelja. Svi ti je zajedno šaljemo. Tijana, ti si neko kome je svako sve mogao da kaže, jer su svi oni koji su ti se poveravali bili sigurni da nikada ništa nećeš odati! Tićo ti si jedina puzla koja nedostaje da bi moj život bio ponovo sklopljena slagalica. Vrati mi se ! Volim te!

SANJA: Tijana je osoba koja je uvek vedra, nasmejana. Ona se uvek šali. Jedino sa njom mogu da budem ono što jesam. Prava ja. Sa njom mogu da pričam o bilo čemu, u bilo koje doba dana i noći. Znam da bi ona bila uvek tu za mene, kao i ja za nju! Danas je teško naći pravog prijatelja. Najviše od svega mi nedostaje njen „najslađi poljubac“ kao i šetnja sa njom. Od one noći, kada je nestala, moj život je stao. Tijana zna da sam ja osoba koja nikada ne izražava svoje emocije, samim tim nikada joj nisam rekla koliko je volim. Nadam se da ćete mi Vi omogućiti da ispunim svoju želju i kažem joj ono što osećam! Znam da će nam se vratiti i nadam se da će to biti što pre!

MAJA: Željno sam isčekivala ovaj letnji raspust da bih što više vremena provodila sa njom. Tijana je osoba koja ni u najtežim trenucima ne skida osmeh sa lica. Preko noći mi se život promenio. Najviše mi nedostaje način na koji se ona šalila. Ima mnogo naših prijatelja koji danju i noću očekuju radosne vesti, jer drugačije neće i ne sme biti!

MILIVOJE: Od dana tvog nestanka, sa tobom je pošlo i pola moje duše i volje da nastavim živeti kao ranije. Danima ništa drugo ne radim, samo mislim o tebi i vreme provodim sa društvom sa kojim si provodila raspuste i vikende. Obradovala bi me samo jedna vest, da si živa i zdrava i da ćeš nam se vratitit! To će nam jedino uliti nadu u novi život!

VELJKO: Tijana ti si odgovorna i vredna. Uvek smo te nestrpljivo čekali da završiš sve svoje obaveze i da nam se priduružiš! Nismo uvek bili baš strpljivi, ali kada bi se pojavila sa svojim čarobnim osmehom i pesmom sve bi nas oraspoložila!

SEBA: Ona uvek peva i nije ni svesna koliko ja nju volim! Ali, bez obzira pevala ili ne, ona je neko ko mene uvek uspe da oraspoloži! Ponekad sam tužan i neraspoložen, a kada nju vidim shvatim da život uopšte nije toliko loš, da o problemima ne treba razmišljati. Ne postoji osoba koju poznajem nalik na nju i divim joj se koliko je jaka. Verujem da će se ona vratiti, jer priča mog života ovako ne može da se nastavi. Oduvek sam želeo da me gleda kako plešem na Red Bullu... Jedva čekam da je opet vidim!

LUKA: Tijana je moja jako dobra drugarica. Veoma je druželjubiva i pozitivna osoba. Kada sam tužan uvek me oraspoloži. Nikada je nisam video da se ljuti na nekoga. Svojom pesmom zadivi sve one koji su u njenoj blizini. Svakog dana isčekujem da će se vratiti. Zamolio bih policiju da je pronađe i da nam je vrati, jer neću ni da zamislim da živim bez nje!

NATAŠA: Sa Tijanom sam provela mnogo lepih trenutaka! Kako prolazi dan za danom sve mi više nedostaje!. Duša me boli kada mi samo prođe kroz glavu gde je ona sada, sa kim i kroz šta sve prolazi. Jedva čekam da je ugledam, da je zagrlim...Stalno gledam naše zajedničke fotgrafije. Saosećam sa njenom porodicom i zato Vas molim i preklinjem da ne odustanete od potrage za njom i da nam je vratite što pre!

STEFAN: Od kako je nestala Tijana, nestao je i deo mene zajedno sa njom. Ja više nisam ista osoba! Svaki put kada ugledam njenu sliku, srce mi se „cepa“, jer onda shvatim da ona nije sa nama. Molim sve ljude dobre volje, nadležne organe i celu Srbiju, da učine sve što je u njihovoj moći da nam je vrate!

DAKI: Sa Tijanom sam u svakom trenutku mogao da pričam o bilo čemu. Bilo kojoj temi! Uvek je govorila ono što misli! Nedostaje mi njena pesma. Molim Vas vratite je!

MILICA: Naša Tijana je dobra, čista duša, iskren prijatelj, lepa kao anđeo. Ima glas „slavuja“. Učinite sve da nam je vratite!

DEJAN: Ako neko na ovom svetu ne zaslužuje zlo koje mu je naneto, onda to nije naša princeza. Uz pesme koje smo pevali moje misli lete i prevelika nada sa njom! Kada bi život bio bajka, a iz magične lampe se pojavio duh moj odgovor na sve tri želje na koje imam pravo bio bi „Želim je nazad“. Ljudski život ne može biti plaćen, ni kupljen ili prodat, može biti samo ostavljen da živi u slobodi i okolini u kojoj isti taj život cveta i raste. Mi želimo i zahtevamo, u ime anđela belih i svega što je lepo i sveto kao naša Tića, vratite je!

MILICA S.:Pronaći pravog i iskrenog prijatelja nije uopšte lak zadatak. Ja sam uspela. Tijana je drugarica kakvu bi svako poželeo. Uvek je tu za mene. Hvala joj puno na tome. Rečima ne mogu opisati koliko mi trenutno nedostaje. Da mogu da se vratim u onu noć kada je nestala ne bih je pustila samu. Svi nestrpljivo čekamo da nam se vrati naš „slavuj“. Čekamo te Tijo!

BORIS TATALOVIĆ: Pre svega, uvek je zračila pozitivnom energijom koja nikog nije mogla da ostavi ravnodušnim. Uvek je pokazivala izuzetan talenat i interesovanje za muziku. Nikad neću zaboraviti kada smo u avgustu 2011. godine pevali zajedno sa tvojom sestrom Saškom pesmu „Breakeven!... To je jedan od najlepših muzičkih momenata u mom životu i tada sam se uverio da Tijanu čeka blistava muzička karijera. Uvek je nalazila razlog za smeh i sreću u društvu. Vedrim duhom je održavala raspoloženje svima u društvu u svakom momentu. Dakle... Tijana je devojčica koja zaslužuje svako dobro ovog sveta, svaku pohvalu svojih prijatelja, svaki zagrljaj svojih roditelja, svaki poljubac svoje sestre. Definitivno ne zaslužuje ovo zlo što je zadesilo nju i njenu porodicu. Siguran sam da će se pojaviti živa i zdrava i da ćemo opet zajedno provoditi dane uz smeh i sreću....

Molimo Vas vratite nam našu Tijanu!!!

Izvor: Blic

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.