Ludi zakoni širom sveta: Način na koji jedete može skupo da vas košta!

U oktobru 2011. u francuskim školama je zakonom zabranjen kečap. Zašto? Jer su došli do zaključka da će deca lakše da se upoznaju sa tradicionalnom francuskom kuhinjom ako ne jedu kečap.

U Dubaiju možete da budete ne samo uhapšeni, već i da završite u zatvoru ako vas uhvate da jedete, pijete ili pušite u javnosti tokom dana na Ramadan. Morate priznati da to baš i nije sjajan način da se provede odmor.

Ako rešite da žvaćete žvake u Singapuru, spremite se da platite popriličnu kaznu. Žvake su zabranjene u Singapuru više od 20 godina. Ono što je čudno, smete da zvaćete žvake ako imate lekarski recept.

Iako ovo deluje očigledno, na Aljasci je zakonom zabranjeno da date losu pivo. Sa druge strane, davanje mafina losu je dozvoljeno.

U Nigeriji je dozvoljeno da pijete pivo, ali, uvoz piva, kao i pravljenje je ilegalno. Čudno, zar ne? Ukoliko negde pronađete pivo, smete da ga popijete.

U Italiji ne treba ni da vam padne na pamet da jedete pred zgradama vlade, kao ni pred crkvama. Kazne su ogromne, čak i za turiste.

U Danskoj, restorani ne mogu da vam naplate vodu ako u njoj nema leda ili limuna.

U Bostonu je ilegalno jesti kikiriki u crkvi.

U Kentakiju je kažnjivo držati kornete u džepovima

Hagis je najpoznatija nacionalna hrana Škotske, ali je zabranjena u SAD. Zašto? Jer imaju zakon protiv korišćenja ovčijih pluća u hrani.

Nemojte unositi sendviče u more ako ste u Merilendu. Ne samo što je logično, već je u Merilendu zapravo ilegalno jesti dok plivate u okeanu.

T.D.

Pogledajte još