Vučić: Svaka hiljada koju uštedimo je nečija penzija ili plata više

Na pitanje građana kada će da žive bolje, premijer je rekao: „Nekada ne možete da date konkretan odgovor, ali se potrudite uvek da izađete ljudima u susret, i ne izgovarate laž i da ne širite demagogiju.“

“Svaka hiljada koju uštedimo je nečija plata ili penzija”, podsetio je Aleksandar Vučić na samom početku emisije. Povodom puta u Niš, premijer je rekao da su je put autobusom bilo jedino rešenje kojim se može najbolje uštediti.

MI SE NALAZIMO NA EVROPSKOM PUTU

Na pitanje uvođenja sankcija Rusiji, premijer je rekao da je naš odgovor je da se država ponaša odgovorno, da usklađuje politiku sa politikom EU, ali zbog istorijskih veza i bliskog odnosa sa Rusijom, Srbija ne može da uvede sankcije Rusiji. Mi ostajemo na evropskom putu.

Mi ne vodimo nekakvu neutralnu politiku, već politiku koja odgovara svim građanima Srbije. Nadam se da svi u Evropi imaju dovoljno razumevanja za probleme Srbije.

Premijer je saopštio da Srbija ne sedi na dve stolice, već da sedi u vagonu koji ide ka EU, ali da mora da odabere udobnu fotelju, a ne drvenu klupu. Govoreći o ugovoru o Južnom toku, Vučić je saopštio da je taj ugovor dobar za Srbiju, i napomenuo da Rusi sve finansiraju i da on nikako ne može da kaže da je to loš ugovor. "Potreban nam je gas", rekao je premijer.

TRI KANDIDATA ZA ŽELEZARU SMEDEREVO

Ti kandidati su kompanija „Esmark“, ruski „Crveni oktobar“ i „Vital“. Premijer je rekao da će Srbija biti zadovoljna sa bilo kojim od ovih kandidata i da je najbitnije da se pitanje železare reši.

“Radim najbolje za naš narod. I to ću reći i Angeli Merkel. Imao sam veliku tremu prilikom sastanka sa Angelom Merkel“, rekao je premijer i dodao da će on uvek stati iza Srbije jer su njega izabrali građani.

UGOVOR O JUŽNOM TOKU JE VEOMA DOBAR ZA SRBIJU

Premijer je rekao da je ugovor koji je Srbija potpisala u vezi sa Južnim tokom veliki uspeh i da će doneti mnogo kapitala, novih investicija i posla za naše privrednike. „Građani su po prvi put birali direktno predsednika Vlade, mene su birali građani Srbije i ja ću se boriti za naše najbolje interese, dokle mogu i koliko god mogu. Čak i da gas nikada ne poteče, da se cevi ne postave, Srbija ništa nije izgubila, samo je dobila. Mi ne dajemo naše pare, mi zarađujemo u svakom slučaju.“

BEZ SMANJENJA PLATA I PENZIJA PRETI NAM BANKROT

„Ukoliko bismo nastavili da se ponašamo kao što se ponašamo do sada, za 6 meseci bili bismo bankrotirani“, rekao je premijer Srbije.

„Pravimo proračune svakog dana i s njima ćemo izaći pred ljude i reći šta možemo da uradimo.“ Prethodna vlast je vodila vrlo neodgovornu politiku i sada se suočavamo sa veoma teškom situacijom, rekao je premijer povodom neophodne fiskalne konsolidacije.

Premijer je naglasio da nam je budžet prazan i da Srbija ne može da dopusti da doživi grčki scenario, i napomenuo da će novi Zakon o radu, doneti ljudima veća primanja u privatnom sektoru.

PLATE U PRIVATNOM SEKTORU NIKO NEĆE DIRATI

Doneli smo odluku da izvučemo Srbiju sa puta ka bankrotstvu, Za dve godine, Srbija će se izvući iz krize. Naš je posao da povećamo zapošljavanje. Imali smo 26 odsto nezaposlenih, danas je to 20,3 odsto. Polako, ali sigurno napredujemo.

Povodom smanjenja plata i penzija Aleksandar Vučić je naglasio da nam je budžet prazan i da Srbija ne može da dopusti da doživi grčki scenario, i napomenuo da će novi Zakon o radu, doneti ljudima veća primanja u privatnom sektoru.

“Više nećemo biti u tom krugu”, naglasio je Vučić kada je govorio da je država zbog lošeg vođenja prethodnih vlada došla na ivicu bankrota. Premijer je rekao da je ova Vlada donela plan da spreči i izvuče Srbiju iz bankrotstva.

Premijer je rekao da će građanima biti povećane plate kada se zaradi više novca, a da je za to potrebno zajedništvo i naporan rad.

Vučić je reko da zakone koji nisu popularni da su zakoni koji stvaraju šansu da Srbija ima bolju ekonomiju, a sve se to radi u cilju zaposljenja.

Izvor: Srbijadanas

Pogledajte još