Surogat majka koja je zadivila svet: Volim ga kao da je moj!

- Volim ga kao da je moj. Ne dam ga nikome - kaže Pataramon Džanbua (21) s Tajlanda, koja je pre šest meseci donela na svet bolesnog dečaka.

Ona je dobila 16.000 dolara od Australijanaca koji su je unajmili da im rodi dete. Kada su saznali da nosi blizance, budući roditelji su bili presrećni i obećali su da će joj platiti još nekoliko hiljada dolara. Međutim, u četvrtom mesecu trudnoće lekari su utvrdili da jedna od beba pati od Daunovog sindroma.

Australijanci su tražili od Pataramon da abortira, a kada je odbila, oni su odlučili da prihvate samo zdravu devojčicu i odbace teško bolesnog dečaka. Obećani dodatak joj nisu isplatili.

Beba se trenutno nalazi u bolnici u Bangkoku, a Pataramon je neprestano pored nje.

- Bojim se da Gemi neće preživeti. Ima ozbiljnu infekciju pluća i lekari mu daju male šanse - kaže mlada žena.

Nakon što je australijski par otišao kući sa Gemijevom sestrom, surogat majka je obećala da će se brinuti o dečaku. U tome će joj pomoći velikodušne donacije stranaca koji su dosad prikupili čak 182.000 dolara za Gemijevo lečenje.

- Ovo je greška odraslih zbog koje dete ne treba da ispašta. Postaraću se da se oporavi i da ima lep život - kaže Pataramon, koja ima još dvoje dece.

Ona je savetovala drugim ženama da ne prihvataju ulogu surogat majke.

izvor: Blic

Pogledajte još